Uporabno
119 ogledov

V pričakovanju 15. Weekend Media Festivala

Weekend Media Festival Weekend media festival
Organizatorji festivala Weekend Media, največje regionalne konference, so danes predstavili teme in najimenitnejša imena 15. Weekend Media Festvala. Združitev strokovnjakov in navdušencev iz svetov medijev, komunikacije in poslovnega sveta prinaša množico vsebin z različnih področij, kot so IT, glasba, mediji in inovacije. Vikend.15 bo potekal od 22. do 25. septembra pod sloganom #SAMODOĐI na že znanih območjih stare tobačne tovarne v Rovinju.

"Aktualni trendi, navdihujoči govorci in sproščeno vzdušje, ki spodbuja intenzivno druženje, bodo zaznamovali tudi 15. obletnico Weekenda v Rovinju. Letos bodo predstavljene zelo raznolike teme, ki spremljajo spremembe v družbi, zato bomo govorili o WEB 3.0, metaverzumu, samorogih prihodnosti, TikToku, motnjah inovacij, pa tudi o kulturi odpovedi. Zelo se veselimo ustvarjanja novih spominov in druženja,'' je povedal Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala in agencije Pepermint.

Weekend Media Festival | Avtor: Weekend media festival Weekend media festival
Na fotografiji: Boris Kovaček, Tomo Ricov, Božo Skoko, Mario Petrović

Za poseben odmerek zanimivih, izobraževalnih vsebin in poučnih predstavitev bo med drugim poskrbel izraelski novinar in publicist Yossi Melman – eden najboljših strokovnjakov s področja vohunjenja in mednarodne varnosti, ki  je napisal vrsto  bestsellerjev o Mossadu, izraelski  službi in notranji varnosti  Shin Bet. Nekatera najbolj znana Melmanova literarna dela so Vsak vohun princ: popolna zgodovina izraelske obveščevalne skupnosti, Vohuni proti Armagedonu in Glavni terorist: resnična zgodba o Abu-Nidalu.

Weekend Media Festival | Avtor: Weekend media festival Weekend media festival
Na fotografiji: Yossi Melman

Iz digitalnega sveta bo prisoten Nikola Desković, revolucionar, ki je prvi uspešno začel s spletno prodajo avtomobilov v Evropi,  Vuk Vuković, eden vodilnih hrvaških makroekonomistov, pa bo govoril o vroči jeseni in recesiji.

"Weekend  je postal mednarodno prepoznaven dogodek, ki postavlja v ospredje družbene trende, analizira naše medijske in komunikacijske realnosti ter izpostavlja tabuje. Prav tako pa ni izgubil intimnosti prijetnega druženja in mreženja strokovnjakov iz Hrvaške in celotne regije v eni najlepših jadranskih destinacij – priljubljenem Rovinju. Letos znova pričakujemo odlične govornike, zapletene teme, predstavitev novosti v panogah, plodne razprave in veliko dobre zabave. To je pravzaprav skrivni recept tradicionalnega uspeha Weekenda, ki se po pandemiji vrača v še bolj atraktivnem duhu,'' je povedal prof. dr. sc. Bozo Skoko iz Millenium Promotion, agencije partnerjev organizacije Festivala.

Weekend Media Festival | Avtor: Weekend media festival Weekend media festival

Na fotografiji: Vuk Vuković

Odličen večerni program bo prispeval tudi k dobri udeležbi na 15. Weekend Media Festivalu, prvo ime, ki so ga razkrili organizatorji, pa je Konstrakta, trenutno največja regionalna zvezda.

»Adris je že od prve izdaje generalni pokrovitelj in gostitelj festivala Weekend Media. Uspeh festivala je rezultat skupne vizije, edinstvenega koncepta in sistematičnih prizadevanj, ki smo jih naredili v preteklih letih.  V zadnjih petnajstih letih je spremenil Rovinj ne samo v elitno turistično destinacijo, ampak tudi prepoznavno prireditveno destinacijo, k čemur je zagotovo prispeval Weekend, ki je, to vedno radi poudarimo, naš največji, najdaljši in najbolj pričakovani dogodek.  Weekend Media Festival je vsa ta leta preživel brez izgube relevantnosti, angažiranosti in provokativnosti, ki si jo obetamo tudi letos,"  je povedala Kristina Miljavac iz korporativnih komunikacij  skupine Adris.

Celotno prireditev bo zaključil festival Golden Drum,  ki bo letos potekal v okviru  Weekenda. Vsako leto na tem  mednarodnem ustvarjalnem festivalu nagradijo najboljše ideje, najuspešnejše ustvarjalne ekipe in usposobljene posameznike, ki so učinkovito oživili inovativne ideje in tako pustili svoj pečat v oglaševalski industriji,   letos pa je glavna tema festivala Obnova povezave. Številne zanimive govornike iz sveta komunikacij je napovedala Mojca Briščik, predsednica festivala Golden Drum.

Weekend Media Festival | Avtor: Weekend media festival Weekend media festival
Na fotografiji: dr. Nikolas Dešković

"Golden Drum kot eden najboljših festivalov ustvarjalnosti na svetu bo na odru predstavil številne mednarodne voditelje iz ustvarjalne industrije in širše. Med številnimi cenjenimi strokovnjaki, ki se nam bodo pridružili v Rovinju, bo tudi Fabio Seidl, direktor za globalni ustvarjalni razvoj, Meta, ZDA, odgovoren za kampanje po vsem svetu za priznane blagovne znamke, kot so Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger in Quest. Z nami bo tudi Jason Romeyko, vietnamski izvršni kreativni direktor in generalni partner Serviceplan International, imenovan neodvisno mrežo leta v Cannesu 2022. Z nami bo Ghada Wali, ustanoviteljica in ustvarjalna direktorica  Walijevega studia, Egipt – TED globalni govornik, večnagradni oblikovalec, ki je razvil arabsko pisavo, ki je bila izbrana za eno izmed 100 najboljših grafičnih oblikovalskih del na svetu.  Wali je leta 2017 naredila tudi Forbesov evropski seznam in tako postala prva Egipčanka, ki se je pojavila v kategoriji umetnosti  in priseljencev. Poleg odličnih govornikov bodo najboljše ustvarjalne akcije, agencije in posamezniki za njimi počaščeni tudi v času oddaje Zlati bobni, ki poteka 23. septembra. Pričakujemo še eno veliko izdajo in druženje ustvarjalne industrije crème de la crème, tokrat v ljubkem obalnem mestu  Rovinj," je povedala Mojca Briščik, predsednica Golden Druma.

Med drugimi pomembnimi dogodki bodo na Weekend.15 razglasili zmagovalce start-up tekmovanja Food Tech v organizaciji Infobip, Maistra in Peppermint, so napovedali na festivalu vikend hrane v maju. Vsa zainteresirana start-up podjetja pa se še vedno lahko prijavijo TUKAJ.

Več informacj in podrobnosti o Weekendu boste našli TUKAJ, spremljate pa nas lahko tudi na našem Instagram in Facebook profilu.