Uporabno
8118 ogledov

V Slovenijo je zapeljal eden najbolj zaželenih Audijev

Audi Porsche Inter Avto
Audi RS Q3 Sportback s kar 400 konjskimi močmi že v Sloveniji pri Porsche Verovškova!

Audi RS Q3 Sportback je zagotovo eden izmed najbolj zaželenih športnih terencev iz Audi Sport programa v Sloveniji in prav tako edini take vrste na trgu. Srce visokozmogljivega SUV predstavlja legendarni in večkrat nagrajeni petvaljni 2,5-litrski motor TFSI. Ta skupaj s stalnim štirikolesnim pogonom quattro zagotavlja neizmeren in popoln užitek v vožnji. Audi RS Q3 Sportback je komaj dobro zapeljal v Slovenijo pri Porsche Inter Auto, pa že kaže veliko navdušenje!

Audi RS Q3 Sportback quattro 2.5 TFSI S tronic  zmogljivosti

O najbolj prodajanih modelih Audi Sport v Sloveniji in nižjih prodajnih cenah, ki jih zagotavlja nov način za izračun DMV, smo se pogovarjali s strokovnjakom za Audi Sport pri Porsche Inter Auto, gospodom Boštjanom Lovšinom, ki nam je zaupal veliko novosti.

Audi | Avtor: Porsche Inter Avto Porsche Inter Avto
Katera je najbolj izstopajoča oprema pri Audi RS Q3 Sportback?

Vključen je RS Design paket, Panoramska steklena streha, športni izpušni sistem, dekorativni elementi iz karbona, RS odbijači, zadnji difuzor, 21-palčna aluminijasta platišča, visoko zmogljiv zavorni sistem s 375-milimetrskima kolutoma spredaj in 310-milimetrskima zadaj, prilagodljivo podvozje z aktivnimi blažilniki. Navigacija MMI plus + Audi connect, RS športni sedeži spredaj iz finega napa usnja, matrična LED žarometa.

Kaj vse vsebuje Audi RS Q3 Sportback Design paket?

Varnostni pas z rdečim robom, obroč volana v alkantari z rdečimi šivi, črni predpražniki s kontrastnimi šivi rdeče barve, ročica menjalnika iz črne alkantare in še veliko več.

Kako je spremenjen DMV vplival na Audi Sport prodajo v Sloveniji?

Zaradi novega davka so novi modeli Audi RS precej cenejši, kar opazijo tudi naši kupci.

Audi RS6 – primer spremembe cene (koliko ceneje?)

  • 187.000 cena v letu 2021 z novim DMV – NOVA CENA
  • 227.000 € cena v letu 2020 s starim DMV – STARA CENA
1/9
Porsche Inter Avto

Katera so v Sloveniji najbolj zaželjena vozila Audi Sport v Slovenij?

Vsekakor je v Sloveniji najbolj zaželjen in najbolj prodajan Audi RS6, ki res močno izstopa od drugih modelov Audi Sport s širšimi markantimi odbijači, izjemnim 4,0-litrskim V8 bi-turbo motorjem z močjo 441 kW 600 KM. 

Veliko zanimanja zagotavlja tudi najmočnejši SUV-coupé družbe Audi Sport GmbH, Audi RS Q8 z močjo 441 kW in 600 KM. Poleg zmogljivosti, značilne za Audi RS modele, prepriča tudi z izjemno prilagodljivostjo, tako v doživetju vožnje kot tudi pri dizajnu.

Katere novosti kmalu prihajajo v Slovenijo k Porsche Inter Auto?

Prav zagotovo že sedaj beležimo izjemno veliko zanimanja za popolnoma novi Audi RS3 – proti koncu letošnjega leta 2021 bomo že začeli sprejemati naročila. Največja posebnost nove generacija modela bo zagotovo petvaljni bencinski motor TFSI z več kot 400 KM.

Preverite ostalo ponudbo:

Audi | Avtor: Porsche Inter Avto Porsche Inter Avto

Električni modeli Audi Sport, kateri modeli bodo na voljo najprej v Sloveniji?

Audi e-tron RS GT bo prvi električni model. Moč od 350 kW oziroma 476 KM do 440 kW oziroma 598 KM, doseg do 488 km po WLTP standardu. Kapaciteta baterije 86 kWh. Že ta trenutek na voljo za naročila, prva vozila bodo v Sloveniji že v poleti 2021.

Navdih iz dirkalnih avtomobilov: dizajn modelov RS

Audi RS modeli družbe Audi Sport GmbH so visokozmogljivi športni modeli z izrazito dinamiko in močnim značajem in so nenazadnje med konkurenti Audi RS praktično najbolj zaželena vozila v Sloveniji. Zaznamuje jih suverena vrhunska zmogljivost, doživetje vožnje pa navdušuje. Audi RS modeli so rezultat intenzivnega in natančnega dela dizajnerjev ter razvojnih in testnih inženirjev. Sicer pa se Audi RS modeli izpopolnjujejo tudi na številnih najbolj legendarnih preizkusnih vožnjah po vsem svetu.

Modeli RS so dinamična gonilna sila v Audijevem programu modelov - na to nakazuje že njihov markanten zunanji dizajn. Navdih zanje je bil športni avtomobilizem, združuje pa jih še trendovsko neizstopanje in dinamična ostrina. Vrhunska zmogljivost v avtomoto športu zahteva izjemno obliko sestavnih delov, zato je povsem razumljivo, da se uporaba visokozmogljivih tehnologij iz avtomoto športa odraža tudi v videzu modelov RS, ki sledijo načelu "oblika sledi funkciji". Veliko modelov RS se namreč pri proporcih in položaju mreže hladilnika zgleduje po športnem modelu R8.

Audi | Avtor: Porsche Inter Avto Porsche Inter Avto

Spielberg Driving Experience

Spielberk Driving Experience vsako leto zagotavlja, da stranke oziroma tisti, ki se zanimajo za modele RS ta vozila tudi preizkusijo na pravi dirkalni stezi in tako dobijo občutek prave dirkaške steze oziroma kaj vozila dejansko zmorejo in česa so sposobna.

Vas zanimajo vozil Audi Sport? Stopite v stik z njimi, z veseljem so vam na voljo.

Porsche Verovškova, Verovškova ulica 78, Ljubljana;

Boštjan Lovšin, prodajni svetovalec Audi Sport, tel.: +386 1 53 03 505, bostjan.lovsin@porsche.si