Uporabno
63 ogledov

V Zagrebu ujeli Kate Beckinsale

Blitz Blitz
Ekskluzivno predstavljamo prvo fotografijo Kate Beckinsale s snemanja filma Canary Black v distribuciji Blitz Filma, ki ga te dni snemajo v Zagrebu.

Trenutno na različnih lokacijah v Zagrebu potekajo osrednja snemanja akcijskega trilerja Canary Black s Kate Beckinsale v glavni vlogi. Za distribucijo skrbi podjetje Blitz, ki ekskluzivno prinaša prvo fotografijo s snemanja v Zagrebu.

Kate Beckinsale je kinematografskemu občinstvu že poznana po svojih akcijskih vlogah v filmih Underworld in Jolt, zdaj pa v novem filmu igra CIA agentko Avery Graves. V glavni vlogi se ji pridruži Rupert Friend, ki ga gledalci dobro poznajo iz serij Anatomija škandala in Obi-Wan Kenobi.

Kate Beckinsale | Avtor: Profimedia Profimedia
Teroristi izsiljujejo vrhunsko operativko Cie Avery Graves, da bi izdala svojo državo in s tem rešila svojega ugrabljenega moža. Odrezana od celotne ekipe se Avery obrne na svoja podtalna poznanstva, da bi preživela in čim prej našla tisto, kar ugrabitelji želijo. Izdana na vsakem koraku se mora zanesti na svoje vrhunsko usposabljanje in izpiljene bojne sposobnosti v tej smrtonosni situaciji, ki bi lahko sprožila svetovno krizo.

Režiser filma je Pierre Morel, ki stoji za kinematografskimi uspešnicami 96 ur in Peppermint, medtem ko je za scenarij zaslužen Matthew Kennedy. Velika imena svetovne kinematografije se tu ne končajo, direktor fotografije je namreč sloviti Thierry Arbogast, slavni direktor fotografije velikih uspešnic Luca Bessona Peti element in Lucy, za scenografijo pa skrbi Sebastian Krawinkel, znan po svojih delih pri filmih Okoli sveta v 80 dneh in Most Wanted Man.

Canary Black producirajo Sébastien Raybaud in John Zois iz Antona, Carsten Lorenz, Renee Tab in Christopher Tuffin iz Sentient Entertainment, Jeff Elliott za Brickell & Broadbridge International in Marina Grasic za Oakhurst Entertainment.

Igor A. Nola iz MP Filmske Produkcije je hrvaški storitveni producent. Pierre Morel in Kate Beckinsale sta tudi izvršna producenta filma.

Canary Black | Avtor: Profimedia Profimedia

O Blitzu

Blitz film in video distribucija je že več kot 30 let vodilni distributer filmov na Hrvaškem in v regiji, ki vključuje distribucijo filmskih in drugih vsebin prek klasičnih oblik distribucije - kino, video, televizija, kot tudi preko novih tehnologij, kot so npr. video na zahtevo, IPTV, internet in podobno.

Podjetje je na trgu prisotno že od leta 1992, do danes pa je svojo dejavnost razširilo v skoraj vse države v regiji. Zahvaljujoč iznajdljivosti in vztrajnosti je Blitz pridobil zaupanje največjih filmskih studiev, kot so Warner Bros. Pictures International, Paramount Pictures International, 20th Century Studios in The Walt Disney Company; kot tudi "mini-major" studii Lionsgate, STX Entertainment, Amblin Entertainment, MGM; in številne neodvisne filmske družbe. Blitz je še posebej ponosen na uspešno sodelovanje z domačimi filmskimi avtorji in producentskimi hišami ter aktivno podpira razvoj hrvaške kinematografije in s tem hrvaške kulture in umetnosti.

O režiserju filma Pierru Morelu

Pierre Morel je najbolj znan kot režiser filma Taken, nizkoproračunskega francoskega trilerja, ki je zaslužil skoraj 300 milijonov dolarjev po vsem svetu in ustvaril dve nadaljevanji in televizijsko serijo, ki temelji na njegovi izvirni uspešnici, zaradi česar je ena redkih neodvisnih filmskih franšiz v zgodovini z dobičkom v višini ene milijarde dolarjev.

Pred 96 urami je Morel posnel tudi okrožje B13 v francoskem jeziku, ki je postala kultna klasika in je ustvarila nadaljevanje in remake v angleškem jeziku, da ne omenjamo navdiha za generacijo akcijskih filmov, ki so sledili, vključno z Casino Royale Jamesa Bonda.

Morel je svojo kariero začel kot kinematograf, delal je z Lucom Bessonom (Taxi), Louisom Letterierjem (Transporter), Nancy Meyers (Somethings Gotta Give) in Jonathanom Demmejem (The Truth About Charlie).

Njegova celovečerna dela vključujejo francoski akcijski film Iz Pariza z ljubeznijo, mednarodno vohunsko dramo Gunman z oskarjevci Seanom Pennom, Javierjem Bardemom in Markom Rylanceom ter popolnoma ženski akcijski triler Peppermint z Jennifer Garner.

Na televizijski fronti je Morel režiral in izvršno produciral pilot za NBC-jevo dolgoletno medicinsko serijo The Night Shift (ki je trajala pet sezon) in ABC-jevo znanstveno-fantastično dramo Zero Hour.

Letos je Morel zaključil akcijsko komedijo Freelance z Johnom Ceno, Alison Brie, Christianom Slaterjem, Alice Eve in Juanom Pablom Rabo v Kolumbiji za AGC, Endurance & Sentient, ki naj bi izšla v drugem četrtletju 2023.

Več na družbenih omrežjih:

Facebook

Instagram

YouTube