Uporabno
4372 ogledov

Vbod ježka in kar 620 evrov stroškov! Povrnili so jim vse.

morski jež Pixabay
Ko otrok navdušeno čofota v morski vodi, mnogokrat ne pomislimo na vse nevarnosti, ki prežijo na njega. Vsega tudi ne moremo predvideti. Tako tudi stari starši niso niti pomislili, da bi lahko mali vnuk na obljudeni plaži stopil na morskega ježka.

Veliko se nas bo v naslednjih dneh in tednih odpravilo na dopust na Hrvaško obalo. Pred odhodom nujno preverite vaše zdravstveno zavarovanje in kritje, ki ga vam ponuja evropska zdravstvena kartica. Mnogih zdravstvenih storitev namreč naše "navadno" zdravstveno zavarovanje ne bo krilo. Ko se naši družinski člani ali pa mi poškodujemo ali zbolimo, pa zagotovo ne bomo preverjali stroške katerega zdravniškega pregleda bo obvezno zavarovanje krilo in katere ne. Pomembna nam bo le hitra zdravniška pomoč.

Vbod ježka in kar 620 evrov stroškov

Stari starši so se lani z vnukom odpravili na morje. Po nekaj dneh uživanja v skupnem dopustu je otrok med igro v vodi stopil na morskega ježka. Na plaži se je igral s skupino otrok in prav noben od odraslih ni videl ježkov, ki so prežali v vodi.

S pomočjo prve pomoči sta mu zaskrbljena dedek in babica uspela iz stopala ostraniti več bodic. Vnuka je stopalo močno bolelo, saj so se bodice zapičile neposredno za prsti na nogi, kjer je še posebej boleče mesto. Stari starši so se odločili, da bodo z obiskom zdravnika počakali, saj se je vnuk po nekaj trenutkih nekoliko umiril.

otrok | Avtor: Profimedia Profimedia
Ponoči se je stanje noge poslabšalo in mesto vboda se je začelo gnojiti. Zato so se stari starši odločili, da vnuka odpeljejo do najbližjega zdravnika. Ker je bila bolnica kar precej oddaljena, so se odločili za zasebno ambulanto. Zdravnik je ugotovil, da je v nogi še del bodice, zato je bil potreben manjši operacijski poseg. Sledilo je več dni previjanja rane in kontrolnih pregledov.

Kalvarija na dopustu je skupno nanesla približno 620 evrov stroškov.

Povrnili so jim celoten strošek

Stari starši so imeli k sreči sklenjeno letno turistično zavarovanje CORIS za Hrvaško. Zavarovalnica jim je tako povrnila vseh približno 620 evrov stroškov. Na zavarovalni polici so navedli tudi vnuka, saj so vedeli, da se bodo skupaj odpravili na dopuste in izlete. Skupni strošek letnega zavarovanja je 44 evrov, dodali pa so še opcijo odškodnine v primeru zloma kosti (500 evrov, v primeru zlomljenega nosu ali prsta pa 200 evrov). Za letno družinsko zavarovanje so tako plačali 50 evrov.

Stari starši in vnuki se seveda smatrajo kot družina. Prav tako se lahko za družinsko zavarovanje odločijo tudi zakonski ali izvenzakonski partnerji brez otrok, pomembno je le, da živijo skupaj.

Kaj pa, če se na dopust odpravite drugam?

Hrvaška pa ni edina priljubljena destinacija poletnih dopustov. Tudi, ko se odpravljate v Avstrijo, Nemčijo ali drugam, ne pozabite na turistično zavarovanje. Zaradi nedolžnega zdrsa med pohodom ali ureznine zaradi stekla na tleh si lahko hitro nakopljete tisoče evrov stroškov zdravstvenih storitev, ki vam jih obvezno zdravstveno zavarovanje ne bo pokrilo. Zato sklenite vsaj za čas dopusta turistično zavarovanje pri CORIS ali pa se odločite kar za celoletno zavarovanje turistično zavarovanje CORIS. Splača se vam že, če boste z družino na poti več kot 30 dni. Tako boste zavarovani tudi med kratkimi izleti v tujino ali nakupovanjem v Avstriji ali Italiji.

Stari starši | Avtor: Profimedia Profimedia