Uporabno
537 ogledov

Več kot 100 dogodkov po vsej Sloveniji

SVRK
1/38
Saša Huzjak
Bi se odpeljali na malo drugačen kolesarski izlet po Loški dolini ali na pohod po krožni poti vojaške zgodovine?

SVRK | Avtor: Urbano vrtišče Urbano vrtišče

 

Preizkušali domače dobrote slovenskih kmetij? Si ogledali kakovostno gledališko produkcijo za otroke in mladino? Preverili, ali ste res zdravi in v dobri formi? Razmišljate o iskanju dela, selitvi v drugo evropsko državo ali o samostojni podjetniški poti? Berite naprej ...

 

To je samo nekaj možnosti, ki jih boste lahko doživeli, in nekaj vprašanj, na katera boste dobili odgovor, med 11. in 18. majem 2019. V tem tednu se bo namreč v okviru kampanje EU projekt, moj projekt zvrstilo več kot 100 dogodkov v več kot 50 krajih po Sloveniji.

 | Avtor: SVRK SVRK

Preko njih želijo v Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko skupaj s projektnimi partnerji pokazati, da lahko pozitivne rezultate projektov evropske kohezijske politike vidimo na vsakem koraku.

SVRK | Avtor: Urbano vrtišče Urbano vrtišče

S pomočjo evropskih sredstev smo namreč v Sloveniji v zadnjih 15 letih uresničili več kot 10.000 projektov, ki so spisali mnoge uspešne zgodbe, podjetij, občin, nevladnih in drugih organizacij ter mnogih posameznikov. Z njimi se srečujemo vsak dan.

Številne kraje smo povezali z avtocesto. Prenovili smo železniške poti in postaje. Varneje se sprehajamo in kolesarimo po številnih pločnikih in kolesarskih poteh. Našim najmlajšim smo zgradili sodobne in prijazne vrtce. Številne čistilne naprave so vrnile življenje v naše reke in potoke.

SVRK | Avtor: Ljudska univerza Kranj Ljudska univerza Kranj
Z evropskimi sredstvi pa ne moderniziramo samo prometnih povezav, objektov in projektov, ki zagotavljajo čistejše okolje in varčnejšo rabo energije, ampak predvsem vlagamo v ljudi in njihov razvoj. Spodbujamo zaposlovanje tako mladih kot starejših z zagotavljanjem novih znanj in s spodbujanjem projektov, ki odpirajo nova delovna mesta. Posebno pozornost namenjamo spodbujanju podjetništva, raziskav in inovacij, z namenom povečanja konkurenčnosti našega gospodarstva in ne nazadnje dviga našega življenjskega standarda.

SVRK | Avtor: ARS VIVA ARS VIVA

Sofinancirani projekti imajo dolgoročne učinke na kakovost življenja prebivalk in prebivalcev, ki se s časom še povečujejo. Z dogodki v okviru kampanje EU projekt, moj projekt Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko v sodelovanju s projektnimi partnerji širi sporočilo, da je vsak projekt, ki ga v Sloveniji uresničimo s pomočjo sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, Evropskega socialnega sklada, Kohezijskega sklada in Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, ki se letos prvič pridružuje kampanji, tudi naš skupen projekt.

Poišči svojega na www.eu-skladi.si.

SVRK | Avtor: Življenje moja priložnost Življenje moja priložnost