Uporabno
513 ogledov

Več kot tri četrt ljudi odcedi olje tunine. Z novo tunino Rio Mare Filod’olio nič več odvečnega olja!

Rio Mare, ribe Rio Mare
Ana Žontar Kristanc in Hitradio Center sta med svojimi sledilci preverila večno dilemo jedcev tunine: »Ali odcejate olje iz pločevinke?«. Presenetljivi rezultati ankete, na katero se je odzvalo kar 1554* sledilcev, so pokazali, da je takšnih več kot 80 %. Z Rio Mare Filod’olio je tega izziva konec – nov izdelek vsebuje le minimalno količino olja, ki ga ni potrebno odcejati, in nezamenljiv ter prepoznaven okus visoko kakovostne tunine Rio Mare.

Tunina Rio Mare Filod’olio za razliko od običajnih konzerviranih tunin vsebuje minimalno količino oljčnega olja, ki ga zato ni potrebno odcejati. S samo tremi sestavinami – visoko kakovostno tunino, oljčnim oljem in soljo – pa ponuja nezamenljiv in edinstven okus tunine Rio Mare. Praktičnost in vsestranskost bosta kot vedno navdušila tiste, ki ne sprejemajo kompromisov pri okusu in kakovosti hrane, obenem pa si želijo zdravega obroka tudi v hitrem tempu vsakdanjega življenja. Tunina Rio Mare Filod’olio predstavlja z nenasičenimi in kakovostnimi rastlinskimi maščobami odlično izbiro za aktivne posameznike, ki se zavedajo pomena uravnotežene prehrane. 

Poleg tega z nakupom izdelka prispevate tudi k zmanjšanju negativnih vplivov ribištva na okolje in podprete trajnostno proizvodnjo z odgovornim upravljanjem virov. Tunina Rio Mare Filod’olio je opremljena s certifikatom MSC; le-ta zagotavlja, da je tunina pridelana in predelana na način, ki spoštuje stroge okoljske in družbene standarde, ki skrbijo za ohranjanje zdravih morskih ekosistemov tudi za prihodnje generacije.

Rio Mare Filod’olio, novost za kulinarično ustvarjanje brez odlivanja olja in nepotrebnega packanja. 

Vas mika priprava morskih jedi? 

S prihodom pomladi se veselimo toplejšega vremena, daljših dni in neštetih priložnosti, da svoj prosti čas preživimo na prostem. Izkoristite čas, ki ga tako radi povezujemo s prebujanjem, svežino, pomlajevanjem in novo svežo energijo za pripravo osvežujočih, lahkih in predvsem zdravih obrokov. Dovolite si biti drzni in igrivi ter kakovostno tunino Rio Mare Filod’olio obogatite s sezonskim sadjem in zelenjavo. Za barvitost, vonjave in nežnost, ki lahko tudi na vaših krožnikih razkrivajo lepote pomladi.     

Slasten recept spomladanske juhe z zelenjavo in tunino je za nas pripravila Ana Žontar Kristanc. Preprosti, a odlični pripravi juhe pa je dodala tunino Rio Mare Filod’olio; priročno sestavino, pri kateri ni potrebno odlivati olja, za vsakodnevne podvige pri snovanju uravnoteženih obrokov. 

rio mare, ribe | Avtor: Rio Mare Rio Mare

Juha v kozarcu za darilo ali za na pot

Ana Žontar Kristanc predstavlja nepogrešljiv del slovenske kulinarične scene. Skrben izbor sestavin in receptur prepleta v domiselne recepte. Obogatite svojo mizo ali presenetite najbližje s spomladansko juho v kozarcu z novo tunino Rio Mare Filod’olio.

Za pripravo boste potrebovali naslednje sestavine: 

Sestavine:

  • 2 x 65 g tunine Rio Mare Filod’olio 
  • 2 mladi čebulici
  • 1/2 rumene paprike
  • 1/2 rdeče paprike
  • 6 brstičnih ohrovtov
  • 40 g tankih instant riževih rezancev

Sestavine za omako:

  • 4 žlice sojine omake
  • 3 žlice sladko kisle čili omake
  • 1/3 čajne žličke paradižnikove mezge
  • 2/3 čajne žličke soli
  • 1/2 čajne žličke česna v prahu
  • 1/4 čajne žličke suhega ali svežega ingverja 
  • 4 žlice vode
  • toliko vroče vode ali juhe, da prekrije sestavine

Opis priprave:

Vse sestavine za omako dobro premešamo. Razdelimo na dva dela in dodamo na dno kozarca. Čez razvrstimo vso narezano zelenjavo in nato tunino. Na vrh dodamo riževe rezance in zapremo kozarček. 

Tako smo hitro in enostavno pripravili jed, ki jo lahko užijemo takoj ali pa jo hranimo v hladilniku, dokler je ne postrežemo.

V obeh primerih, ko želimo juho pripraviti, jo zalijemo z vročo juho ali vodo. Počakamo 3 minute, pretresemo kozarec, po okusu še dosolimo in že je pred nami slasten in zdrav obrok. 

rio mare, ribe, spomladanska juha | Avtor: Rio Mare Rio Mare

Izboljšajte svoje kulinarične umetnine in se prepustite bogatemu okusu Rio Mare Filod’olio, popolni sestavini, ki bo vašo kulinariko dvignila na višjo raven!

Za več receptov z izdelki Rio Mare spremljajte spletno stran www.riomare.si/recepti in Facebook stran www.facebook.com/Rio.Mare.Slovenija.  


*Naveden odstotek je samo rezultat raziskave, ki smo jo izvedeli med sledilci Hitradia Center in Ane Žontar Kristanc in s tem ne predstavlja reprezentativnega vzorca glede na celotno populacijo.