Uporabno
3564 ogledov

Velika nagradna igra VELUXA se je začela!

Velux arhiv Velux
Ponujamo rešitve za bolj svetel in topel dom ter možnost, da osvojite novo strešno okno – brezplačno!

Po podatkih raziskave Health Homes Barometer, ki jo je izvedla skupina VELUX, 21 % Slovencev pravi, da živijo v temnih domovih, torej brez zadostne dnevne svetlobe. Njeno pomanjkanje vpliva na učinkovitost, razpoloženje in dober spanec, iztrošeni zrak v prostoru pa na zbranost pri delu in učenju. In kakšna je rešitev? Preprosta. Z zamenjavo starejših strešnih oken ali s prenovo lahko zaživite boljše in izboljšate svoje počutje. Naročite se na brezplačen posvet s strokovnjakom za strešna okna, poiščite navdih v priročniku ter z novo generacijo strešnih oken v svoj dom vnesite svež zrak in ustrezno osvetlitev.

Nagradna igra – osvojite strešno okno VELUX

Sedaj lahko brezplačno osvojite novo strešno okno znamke VELUX. Fotografirajte staro strešno okno, ki bi ga radi zamenjali in odgovorite na nekaj vprašanj. Z malce sreče, bo glavna nagrada vaša! Sodelujete lahko na spletni strani, in sicer do 30. 11. 2021.


S strešnimi okni kar dvakrat več svetlobe v prostoru

V hladnejšem obdobju več kot 90 % časa preživimo v notranjosti svojih domov, zato je pomembno, da takrat poskrbimo za zadostno količino naravne svetlobe. Strešno okno prepušča dvakrat več dnevne svetlobe kot vertikalno enake velikosti ter ustvarja občutek odprtosti. Ko se odločimo za prenovo oz. zamenjavo, je pomembno, da načrtujemo velikost okenske površine, ki bi morala po priporočilu biti velika vsaj 20 % površine tal prostora. Velikokrat namreč eno strešno okno zagotavlja dovolj svetlobe v majhnem prostoru, v večjem pa je smotrneje dodati več strešnih oken v poljubni kombinaciji. Zadostna količina dnevne svetlobe zmanjša potrebo po uporabi luči in dokazano pomaga ohranjati zdrav ritem posameznika ter njegovo učinkovitost.

S prezračevanjem se uspešnost poveča za 15 %

Ena od največjih prednosti strešnih oken je hitro in učinkovito prezračevanje celotnega doma. Tri kratka 10-minutna prezračevanja na dan bistveno izboljšajo kakovost zraka v prostoru, ki poveča uspešnost otrok pri reševanju nalog do 15 %. Če odprete strešno okno v zgornjem nadstropju in okno v pritličju svojega doma, ustvarite 'učinek dimnika', ki izredno pospeši prezračevanje celotnega doma. In ko  želite v dom spustiti še več svežega zraka, lahko odprete integrirano prezračevalno loputo, ki omogoča prezračevanje tudi pri vodotesno zaprtem oknu.

Strešna okna torej prispevajo k bolj sveži in udobnejši notranji klimi, saj dodatno pomagajo pri odstranjevanju CO2  ter vlage iz bivalnih prostorov. Zdaj lahko k svojim oknom dodate VELUX ACTIVE, sistem za avtomatizacijo strešnih oken, ki bo sam poskrbel za uravnavanje kakovosti zraka, prezračevanje glede na temperaturo, količino CO2 in vlage v prostoru.

Velux | Avtor: Velux/Gerhard Schmolke Velux/Gerhard Schmolke

Zmanjšajte toplotno izgubo do kar 60 %

Ko se želimo zaščititi pred hladnim vremenom, moramo biti pri izbiri izdelkov pozorni na U-vrednost. To je v bistvu vsota toplotnih uporov plasti, ki tvorijo izdelek - nižja je, boljša bo izolacija. In prav strešna okna VELUX nove generacije imajo izboljšane izolacijske lastnosti zaradi svoje inovativne konstrukcije in visokokakovostnih komponent ter visokozmogljivega izolacijskega materiala, ki zmanjšuje toplotne izgube. Če zamenjate staro strešno okno z novim oknom VELUX, lahko zmanjšate toplotno izgubo tudi do 60 %.

Z zamenjavo oken boste poskrbeli, da toplota ostane v notranjosti, mraz pa zunaj, hkrati pa boste prihranili pri stroških ogrevanja.

Strešno okno vam mojstri zamenjajo v le enem dnevu

Zamenjava strešnega okna oz. prenova je izjemno enostavna, vendar naj se ne spremeni v projekt sam svoj mojster. Vsekakor je priporočljiv brezplačen posvet s strokovnjakom za strešna okna, ki vam bo pomagal izbrati ustrezne izdelke in vam bo na voljo skozi celoten postopek. V dodaten navdih pa vam je lahko tudi brezplačen priročnik, v katerem boste še pred začetkom zime našli uporabne nasvete in rešitve za svetel, svež in prijeten dom.