Uporabno
1506 ogledov

Vnetje mehurja. Že spet?

Se tudi vam pogosto ponavljajo vnetja mehurja? Ženske so k vnetju mehurja bolj nagnjene kot moški, več težav pa imajo osebe z določenimi kroničnimi obolenji, rakom in starejše osebe.

V prvi vrsti tako pomislimo na osebe z oslabljenim imunskim sistemom, vendar se kronično (ponavljajoče se) vnetje mehurja pojavlja tudi v primeru, ko tega na zdravimo ustrezno. Kako torej postopati, da izstopimo iz začaranega kroga ponavljajočih se vnetij mehurja?

Vzroki za vnetje sečil

Bakterije, ki povzročajo vnetje, je sorazmerno lahko pomoriti z antibiotiki, ki se najpogosteje predpisujejo pri tovrstnih težavah. Težava je le v tem, da se ti ne lotijo vzrokov, ki so privedli do obolenja, obenem pa še dodatno oslabijo črevesno floro in z njo imunski sistem. Tako se kaj hitro zgodi, da se okužba ponovi, antibiotik pa morda ne bo več učinkovit pri zdravljenju.

Zato je izjemnega pomena, da poskrbimo za zdrav življenjski slog na vseh področjih. Posebej pomembno je, da vsak dan zaužijemo dovolj vode (vsaj dva litra), saj na ta način sproti izpiramo bakterije iz sečil. Pomembna so tudi naša čustva. Posebej dlje časa trajajoča občutja strahu lahko zelo izčrpavajo prav sečila. Saj poznate tisti rek: »Polulal se je od strahu«?

Ponavljajoča se vnetja sečil lahko preprečimo tudi z nekaterimi drugimi ukrepi, kot je z ustrezno higieno pri opravljanju velike potrebe, krepitvijo črevesne flore (z uživanjem hrane, bogate s pre- in probiotiki), umivanjem spolovil z naravnimi sredstvi, dovolj toplo obleko.

Kako ustrezno ukrepati ob vnetju sečil?

Če dovolj hitro prepoznamo znake vnetja mehurja, torej pekoče uriniranje, pogostejše siljenje k uriniranju, bolj moten urin, bolečine v mehurju, povišano telesno temperaturo, si lahko pomagamo že s tem, da spijemo več vode. Sočasno je koristno uživati tudi katerega od čajev (denimo breza, kopriva, vednozeleni gornik) in kakovosten brusnični sok.

 | Avtor:
Težave lahko obvladamo tudi z rastlinskim zdravilom Canephron, ki ga v lekarni lahko kupimo brez recepta. Zdravilo s kombinacijo tavžentrože, luštreka in rožmarina zelo uspešno blaži in odpravlja simptome vnetja sečil. Posebej priporočljivo ga je jemati pri ponavljajočih se okužbah, saj v tem primeru zelo uspešno zajezimo vnovičen pojav vnetja. Jemljemo ga lahko tudi sočasno z antibiotikom in tako skrajšamo čas obolenja.

Zdravilo Canephron je na voljo v lekarnah in prodajalnah Sanolabor.

Besedilo za Farmedico: Sabina Topolovec

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.