Uporabno
68 ogledov

Vodja mehanikov Formule 1 pri Einhellu v pripravah na sezono

Einhell, Formula 1 Einhell Matt Deane, vodja mehanikov, in Chris King, koordinator projektov dirkalne ekipe ekipe Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team, sta opravila obsežno usposabljanje o izdelkih, na katerem sta lahko sama spoznala najnovejše inovacije in prototipe svojega "Official tool expert" in partnerja Einhella.
Landau a. d. Isar, 27. februar 2024 - Med pripravami na prihajajočo sezono Formule 1 je delegacija pod vodstvom vodje mehanikov ekipe Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team obiskala "Official Tool Expert" in partnerja Einhell na sedežu podjetja v Nemčiji. Strokovnjaki Formule 1 so se srečali s strokovnjaki podjetja Einhell in se pogovarjali o tehničnih izboljšavah orodja Einhell Power X-Change za optimalno uporabo v ekipi.

Priprave na najdaljšo sezono Formule 1 vseh časov

Vse skupaj se je znova začelo 2. marca, ko se je sezona 2024 Formule 1 začela z Veliko nagrado Bahrajna v Sakhirju. Skupno je načrtovanih 24 dirk svetovnega prvenstva, kar je več kot kadar koli prej v enem letu. Izzivi, s katerimi se soočajo sodelujoče ekipe, kot je ekipa v boksih Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team, so temu primerno veliki. Celotna ekipa se je že več tednov intenzivno pripravljala na premiero sezone, da bi zagotovila maksimalno zmogljivost tako psihično kot fizično. Da so bili pred začetkom sezone v najboljši formi, je bila na dnevnem redu telovadba. Prav tako so potekali redni treningi postankov v boksih, da bi bila vsaka poteza izvedena brezhibno. Ekipa enako dovršeno pristopa tudi pri izbiri pravih orodij za avtomobilsko garažo, saj ničesar ne prepušča naključju.

Zanesljiva orodja v dinamičnih razmerah

V pripravah na najdaljšo sezono Formule 1 vseh časov sta Matt Deane, vodja mehanikov, in Chris King, koordinator projektov dirkaške ekipe Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team, obiskala razvojni oddelek podjetja Einhell Germany AG na sedežu podjetja v Landau (Nemčija). Einhell je postal "Official Tool Expert" ekipe Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team januarja 2023, odkar se številna akumulatorska orodja iz palete izdelkov uspešne baterijske platforme Power X-Change uporabljajo tako na sedežu ekipe v Brackleyju kot v garaži dirkaške ekipe. To pa zato, ker zanesljiva orodja zagotavljajo varnost v dinamičnih razmerah v boksih, kjer mora biti vsako ukrepanje ravno prav izvedeno. Einhellova orodja, kot je 36-voltni akumulatorski pihalnik listja, so se izkazala za še posebej uporabna, saj dirkalniki zaradi motorja z notranjim izgorevanjem in uporabe zavor proizvajajo neverjetno vročino do 1000 °C, zlasti ko se avtomobil z dirkalne steze vrača v boks. Mehaniki morajo nato zavore čim hitreje ohladiti, da bi preprečili toplotno prepojitev zavornega materiala s čeljustmi.

Izobraževanje o izdelku in obisk laboratorija

Matt Deane in Chris King sta na lokaciji v Landau najprej opravila obsežno usposabljanje o izdelkih, na katerem sta lahko sama spoznala najnovejše inovacije in prototipe. Nato so v laboratoriju skupaj z Einhellovim tehnološkim direktorjem dr. Markusom Thannhuberjem opravili vrsto testiranj izdelkov. Strokovnjaki so med drugim razpravljali o tem, kako lahko akumulatorska orodja Einhell, ki se uporabljajo v Formuli 1, še bolj prilagodimo posebnim potrebam v garaži ekipe Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team.

"Inženirjem in mehanikom ekipe Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team dajemo na voljo najboljša orodja, ki jih lahko uporabljajo v izjemno zahtevnih razmerah. Seveda pa je tudi zelo zabavno, da lahko s to vrhunsko ekipo osebno in enakovredno razpravljamo o izboljšavah naših orodij tukaj, v Einhell Welt, in jih na tehnični ravni spodbujamo," je povedal dr. Markus Thannhuber o konstruktivni izmenjavi.

Tudi Matt Deane je lahko pridobil nekaj dragocenih informacij za svoje predsezonske priprave. "Razvili smo zanimive nove zamisli za uporabo orodij Einhell v dirkaškem okolju. Einhell nam s svojo platformo Power X-Change ponuja prednost uporabe iste baterije za več orodij. Ekipa ima namreč velike koristi od uporabe akumulatorskih orodij, ki nam na splošno omogočajo hitrejše in učinkovitejše delo. In v Formuli 1 je čas bistvenega pomena," pravi glavni mehanik ekipe Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team in pozitivno ocenjuje obisk pri svojem partnerju in "Official Tool Expert", podjetju Einhell.

Einhell, Formula 1 | Avtor: Einhell Delegacija pod vodstvom vodje mehanikov ekipe Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team je v okviru priprav na prihajajočo sezono Formule 1 obiskala "Official Tool Expert" in partnerja Einhell na sedežu podjetja v Nemčiji. Einhell

Einhell, Formula 1 | Avtor: Einhell Matt Deane, vodja mehanikov ekipe Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team, je pridobil nekaj dragocenih informacij za svoje priprave pred sezono. Einhell

Einhell, Formula 1 | Avtor: Einhell dr. Markus Thannhuber, tehnični direktor družbe Einhell Germany AG. Einhell