Uporabno
3500 ogledov

Vsaka minuta mojega vsakdana je pomembna – multitasking za aktivne posameznike

Pisarna, služba, delo Profimedia
Se tudi vam zdi, da so dnevi prekratki, pomanjkanje časa pa je postala vsakodnevna stalnica? Dan ima le 24 ur, na nas pa je, da jih uporabimo kar se da produktivno. Ob službeni naglici lahko kaj kmalu pride do prave zmešnjave. No, to se zgodi le, če nismo dobro organizirani.

Delo je resda eno pomembnejših področij v našem življenju, saj posameznika izpopolnjuje in, kar je najpomembnejše – mu prinaša dobiček. Po drugi strani pa je služba lahko tudi glavni vir nezadovoljstva in drugih negativnih vplivov na življenje. 

 | Avtor: Unsplash Unsplash

Izgorelost ali zgolj utrujenost?

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je izgorelost najprej opisana v povezavi s poklici, šele nato z ostalimi področji posameznikovega življenja. Ta se razvija počasi, največkrat tekom let. Posameznika zaradi stresa in prevelikih pričakovanj sčasoma doleti kronična utrujenost, ki jo spremljata tudi psihična in fizična izčrpanost. Temu sledijo motnje spanja in druge zdravstvene težave, kot so glavoboli, depresivnost in dolgočasje. Da bi se izognili izgorelosti, si lahko pomagamo tako, da naloge, ki jih moramo opraviti čez dan, razvrstimo po nujnosti in si za vsak delovnik sproti pripravimo načrt dela.

 | Avtor: Unsplash Unsplash

Zavedati se moramo, da je vsaka minuta našega vsakdana izjemno pomembna. S pomočjo sodobne tehnologije smo dandanes lahko vedno v koraku s časom, kar se tiče vsakdanjih opravil. Ker je mobilni telefon ves čas v naših rokah, se pogosto zanašamo predvsem nanj. Za posebno priročnega se je izkazal Samsung Galaxy Z Fold3 5G, ki lajša delovnike nekaterih znanih aktivnih slovenskih posameznikov.

Se vam zdi, da je dobro dovolj dobro?

Igor Višnjar, dr. med. specialist kirurg, ni zgolj plastični kirurg. »Poklic plastičnega kirurga zahteva veliko vloženega časa in truda. Moja življenjska pot je sicer lepa, a hkrati izjemno zahtevna, z veliko odrekanja in truda, z namenom, da lahko pomagam drugim tam, kjer si sami ne morejo,« je o svojem poklicu povedal mladi kirurg. In ker smo z zahtevnostjo do sebe postali bolj zahtevni tudi kot uporabniki tehnoloških naprav, Samsung Galaxy Z Fold3 5G odpira nova vrata kar se tiče optimizacije in organizacije dela. 

»Naenkrat je vse lažje, pa naj gre za brskanje po strokovni literaturi, izbiri glasbe, fotkanje ali le ogled nove serije na spletu. Tudi baterija zdrži skoraj 2 polna dneva, in to ob precej zahtevni uporabi. Da o tem, da izgleda res hud, niti ne izgubljam besed.« Mladega lepotnega kirurga je novi Samsung Galaxy Z Fold3 5G med drugim navdušil tudi z možnostjo nastavitve nočnega načina. Kamera deluje tudi v zelo slabih svetlobnih razmerah, pa vendar fotografija še vseeno ohrani vse barve in ostrino. To je dr. Igor Višnjar demonstriral v objavi na Instagramu.

Dr. Igorju Višnjarju je srce ukradel izjemno inovativni pregibni način telefona. »Telefon prepogneš, položiš na podlago, najdeš pravi kot za slikanje, nastaviš funkcijo prostoročnega slikanja in klik klik, že 'maš par slik.«

Zvesti spremljevalec uspešnega slovenskega kolesarja

Luka Mezgec, uspešen slovenski kolesar, uporablja telefon nekoliko drugače kot dr. Višnjar. »Čeprav smo v današnjem času morda preveč obremenjeni z dosegljivostjo in bi si včasih želel, da bi se lažje odklopil in večkrat pustil telefon doma, pa se po drugi strani počutim bolj varno, kadar treniram sam in vem, da sem dosegljiv v primeru nezgode. Na dirkah in pripravah, kjer preživim dobršen del leta, pa si ne predstavljam življenja brez hitre povezave. Dolge ure potovanj si tako kjerkoli lahko krajšam čas z branjem novic, gledanjem Netflixa in tratenjem časa na socialnih omrežjih.« Izkušnjo gledanja posnetkov in branja novic ne bogati zgolj dinamični AMOLED 2x zaslon, pač pa je z Dolby Atmos in stereo zvočniki poskrbljeno tudi za izjemno realistični zvok.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Mezgec (@lukamezgec)

V objavi na Instagramu je zapisal, da mu Samsung Galaxy Z Fold3 5G omogoča, da kakovostno ovekoveči spomine kjerkoli in kadarkoli. Še posebej všeč mu je nočni način, s pomočjo katerega slike ostanejo ostre in barvite. Flex način pa mu pomaga pri sami stabilizaciji telefona, tako da se lahko fotografira tudi takrat, ko nima spremstva.

Telefoni vrhunskih športnikov niso namenjeni zgolj klicarjenju, brskanju po spletu ter fotografiranju. »Analiziranje mojih treningov in dirk je veliko boljše in bolj zabavno z velikim brezkončnim in upogljivim zaslonom. Uporabniška izkušnja je še boljša, ko lahko telefon prepogneš pod želenim kotom.«

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Mezgec (@lukamezgec)

Pisarna, ki je vedno ob tebi

Jure Repanšek, uspešen podjetnik in med drugim tudi direktor hotela Alpinia, je, kar se tiče sklepanja poslov, vedno v pripravljenosti. Pa vendar se mladi poslovnež zna tudi sprostiti. »Včasih sem šel v banjo, se odklopiti, sem telefon zunaj puščal, ker mi je enkrat v banjo padel. Odkar imam Samsung Galaxy Z Fold3 5G, ga vzamem kar s seboj. Zakaj? Ker je vodoodporen. Tako ga imam vedno postavljenega na robu banje in med sporščanjem opazujem grafe delnic.« Novi Samsung je izdelan za aktivne posameznike, ki radi multitaskajo. Točno tako kot Jure. Na svojem Instagram profilu nas je popeljal skozi svoj vsakdan, kjer je želel čim bolje pokazati, kako mu novi Samsung pomaga pri svojem raznolikem dnevu.

Telefon, ki stoji, izstopa in se odpira

Samsung Galaxy Z Fold3 5G je najtanjši Galaxy Fold do sedaj, ki se popolnoma prilega v vsak žep. Odlikujeta ga dva velika zaslona, tako znotraj kot tudi zunaj. Ko pa je telefon zaprt, lahko govorimo o vrhunskem 15,82 oziroma 6,2'' telefonu, ki omogoča povsem klasično držanje z eno roko. Če pa je odprt, vam nudi ogromen zaslon, ki odpira nove možnosti. Telefon sedaj lahko nadomesti karkoli. Bodisi kino, delovno postajo ali igralno središče. Kar pa je najboljše od vsega – vse to lahko hranite v enem majcenem žepu! 

 | Avtor: Samsung Samsung

Prepogljiv način omogoča povsem prostoročno gledanje vsebin, opravljanje videoklicev in še mnogo več. Zaslon se za pametnejše delo razdeli na dva dela. Na zgornji polovici tako lahko sprejmete klic, medtem ko na spodnji skicirate ideje z novim S Pen pisalom. Noben drug Samsung Galaxy telefon ne posname takšnih fotografij in videoposnetkov kot Z Fold3 5G. Sedaj lahko s pomočjo petih različnih kamer na treh različnih mestih spremenite način fotografiranja in videoklicev. 

 | Avtor: Samsung Samsung

Vzdržljiv in vodoodporen Samsung Z Fold3 5G

Samsung Galaxy Z Fold3 5G je prvi zložljivi pametni telefon na svetu, ki je vodoodporen. Ocena IPX8 pomeni, da ga lahko povsem brez skrbi odprete, tudi če vas ujameta dež in sneg. Odlikuje ga izjemno močan in obenem tudi lahek Armor aluminijasti okvir. Gre namreč za najmočnejši Samsung aluminijasti okvir do sedaj. Nikakor ne smemo pozabiti pohvaliti tudi zaščitno steklo za zaslon Corning® Gorilla® Glass Victus™. Steklo vzdrži celo padce z dveh metrov in se ponaša s kar štirikrat boljšo odpornostjo proti praskam kot ostali konkurenčni alumosilikati. Glavni zaslon je izdelan iz presenetljivo tankega stekla, ki mimogrede predstavlja največji skok v tehnologiji zložljivih zaslonov. Ker je opremljen s prevleko in zaščitno folijo, je kar 80 % bolj trpežen kot kdajkoli prej.

 | Avtor: Samsung Samsung