Uporabno
1439 ogledov

Vsako minuto kupimo milijon plastenk

Römerquelle Römerquelle
Plastični odpadki za svetovno skupnost predstavljajo velik izziv, saj ima le peščica držav možnost trajnostnega recikliranja. Strokovnjaki ocenjujejo, da bomo do leta 2021 letno porabili več kot pol bilijona plastenk. Zato so prizadevanja podjetij kot je Römerquelle tako pomembna.

Leta 2016 je bilo po svetu prodanih okoli 480 milijard plastenk. Če bi jih nanizali od zamaška do dna, bi segale polovico poti do sonca. Večina plastenk, ki so uporabljene za gazirane pijače in vodo, je narejenih iz polietilen tereftalat, ki ga je sicer možno reciklirati, a visoko poraba in nezmožnost recikliranja v nekaterih državah povzročita, da velik odstotek plastenk onesnažuje naše okolje, predvsem oceane.

Pomemben korak v pravo smer

Römerquelle | Avtor: Römerquelle Römerquelle
Težave z vedno večjo porabo plastenk niti ne puščajo ravnodušne same proizvajalce plastenk. V podjetju Römerquelle so se zato odločili, da bodo svoje pijače prodajali le še v 100 odstotno recikliranih plastenkah zelene barve in steklenicah.

100 odstotno reciklirane plastenke podjetja Römerquelle, ki so rezultat večletnega dela, mnogih testiranj in tehnoloških inovacij. Nov način proizvodnje plastenk omogoča boljši izkoristek recikliranih PET embalaž in, v primerjavi s proizvodnjo plastenk iz nereciklirane plastike, 70 odstotkov manj izpustov CO2. Podjetje Coca-Cola, ki je lastnik znamke Römerquelle, je tako naredilo še en pomemben korak v smeri družbeno odgovorne in trajnostne proizvodnje plastenk.

Odločite se za uživanje osvežilnih pijačah v plastenkah iz 100 odstotno reciklirane embalaže in tako poskrbite za okolje.

Svet brez odpadkov

Nove 100 odstotno reciklirane embalaže Römerquelle so del globalne vizije Svet brez odpadkov podjetja Coca-Cola, s katerim podjetje želi doprinesti k rešitvam za težave povezane s plastično embalažo. Podjetje se je do leta 2030 zavezalo, da bo za vsako plastenko ali pločevinko, ki jo proda kjer koli po svetu, pomagalo pri zbiranju enake količine prazne embalaže.

Römerquelle | Avtor: Römerquelle Römerquelle

Prav tako se je Coca-Cola zavezala, da bo do leta 2025 reciklirala 100 odstotkov vse primarne embalaže in poskrbela, da bo 35 odstotkov celotne količine plastične embalaže proizvedena iz reciklirane plastične embalaže ali obnovljivih virov ter prispevala pri zbiranju 75 odstotkov vse embalaže, ki je uporabljena za Coca-Cola pijače.

Poleg tega Coca-Cola podpira številne društveno odgovorne projekte po vsem svetu. V Sloveniji Coca-Cola med drugim podpira dijake z Dijaškim skladom projekta Botrstvo, društvo Morigenos za varstvo delfinov in morskih ekosistemov ter mlade športnike v okviru Olimpijskega komiteja Slovenije.