Uporabno
808 ogledov

Vse te poslastice nas čakajo jeseni

Karantanija Karantanija
Več mesecev so dvorane kinematografov samevale. Sedaj se vanje vrača življenje. Obiskovalce in filmske navdušence pa vabijo prave poslastice.

Karantanija | Avtor: Karantanija Karantanija
Lassie - že v kinu

Dobro ga poznajo starejše generacije, zdaj pa je čas, da ga še mlajše! Najslavnejši pes v filmski zgodovini Lassie se je namreč vrnil na velika platna v novi klasiki za novo generacijo. Srčna zgodba o nerazdružljivem prijateljstvu med fantom Florianom in njegovim psom škotskim ovčarjem temelji na dobro znanem izvirnem romanu angleškega pisatelja in scenarista Erica Knighta in gre za remake filma iz leta 1943. Družinsko avanturo, v kateri se morata najboljša prijatelja ločiti zaradi selitve, je režiral Hanno Olderdissen, v glavni vlogi fanta zaigra Nico Marischka.

10 dni brez mame (10 days without mom) – že v kinu

Kaj vse se lahko pripeti, ko gre mama za nekaj dni na dopust, oče pa skrbi za štiri otroke, gospodinjstvo in svojo službo? En oče, štirje otroci in deset dni kaosa! Obeta se obilica smeha v novi komediji z naslovom 10 dni brez mame, ki jo je režiral Ludovic Bernard, v glavni vlogi očeta zaigra igralec Franck Dubosc, mamo pa upodobi igralka Aure Atika.

Karantanija | Avtor: Karantanija Karantanija
Vojna z dedkom (War with grandpa) – 17. september

Sredi septembra na velika platna prihaja komedija, ki bo dedka in vnuka postavila vsakega na svoj breg, med njima pa se bo bila prava pravcata vojna. In to za otroško sobo. V glavni vlogi dedka bo v zabavni družinski komediji zaigral igralec Robert De Niro, njegovega vnuka pa bo upodobil Oakes Fegley. Komedijo je režiral Tim Hill, poleg De Nira pa zaigrajo še nominiranka za oskarja Uma Thurman, oskarjevec Christopher Walken, Jane Seymour, Rob Riggle in drugi.

Troli na svetovni turneji (Trolls world tour) – 1. oktober

Glasbena uspešnica Troli iz leta 2016 je dobila svoje nadaljevanje, saj se mala bitja, ki ljubijo ples in glasbo, vračajo na velike ekrane. Troli bodo v novih dogodivščinah spoznali, da niso sami ter da je poleg njih še pet različnih plemen Trolov, ki ima vsak svojo zvrst glasbe – poleg popa še funk, country, techno, klasična in rock. Ker pa članica hard rock skupnosti kraljica Barb želi uničiti vse druge zvrsti glasbe, da bi rock lahko kraljeval, se Popi in Veja odpravita rešit glasbo ter bosta obiskala vse druge dežele, da bi združili Trole proti Barb.

Karantanija | Avtor: Karantanija Karantanija
Candyman – 15. oktober

Letošnjo jesen bo oskarjevec Jordan Peele na novo predstavil srh vzbujajočo urbano legendo, katere ime je v preteklosti zagotovo že večkrat prišlo na dan. Umetnik, ki odkrije zgodbo o Candymanu, ki se pojavi, potem ko nekdo njegovo ime petkrat zapored izreče v ogledalo, in jo uporablja kot navdih za slikanje, začenja izgubljati svoj razum in sproži val nasilja, smrti in bede v novi grozljivki, ki jo je režirala Nia DaCosta, scenarij pa sta skupaj z režiserko napisala Jordan Peele in Win Rosenfeld.

Ni čas za smrt (No time to die) – 12. november

Ena najdolgotrajnejših filmskih franšiz v zgodovini filma novembra dobi novo nadaljevanje, saj se po petih letih vrača tajni agent James Bond. Karizmatičnega agenta britanske tajne službe MI6 bo znova upodobil Daniel Craig, ki uživa mirno življenje na Jamajki, a ne za dolgo. Petindvajseti film o tajnem agentu je režiral Cary Joji Fukunaga, v novem delu se poleg Craiga vračajo Ralph Fiennes, Naomie Harris, Rory Kinnear, Léa Seydoux, Ben Whishaw in Jeffrey Wright, med novimi obrazi pa so Rami Malek, Ana de Armas, Dali Benssalah, David Dencik, Lashana Lynch in Billy Magnussen. Naslovno skladbo akcijske pustolovske srhljivke bo zapela pevka Billie Eilish.