Uporabno
127 ogledov

Vse več kupcev prisega na Apple

enaa Enaa
Ko je Apple izdal iPhone 14, so mnogi napovedovali, da bo za večino potrošnikov predrag. Vendar je na presenečenje vseh prodaja nove naprave skokovito narasla in Apple zdaj prehiteva svoje konkurente, kot sta Samsung in Xiaomi. Zakaj je iPhone 14 tako poseben?

Zdi se, da je Apple telefon prilagodil potrebam svojih kupcev tako, da se z njim drugi pametni telefoni preprosto ne morejo kosati - od kamer višje ločljivosti z več megapiksli do večjih pomnilniških zmogljivosti. Poglejmo si podrobneje, zakaj je ta telefon tako priljubljen in kako se razlikuje od konkurence.

Ena od najbolj impresivnih funkcij telefona iPhone 14 je njegova kamera. Vsi telefoni iPhone so opremljeni z dvema kamerama, vendar je Apple pri iPhonu 14 z dodanim tretjim tipalom in izboljšano tehnologijo objektivov povečal zmogljivost. Tako ima uporabnik večji nadzor nad svojimi fotografijami in videoposnetki: fotografira lahko pri višjih ločljivostih (kar 48 megapikslov pri modelih Pro in Pro Max v primerjavi z le 12 megapiksli pri drugih telefonih) in zajame podrobne slike tudi v slabše osvetljenih okoljih. Telefon pri snemanju in fotografiranju ponuja tudi vrsto orodij, kot so HDR, portretni način, optična povečava in počasni videoposnetki, tako da so posnetki lahko ustvarjalni. 

enaa | Avtor: Enaa Enaa

Apple je iPhone 14 opremil tudi z vrhunsko strojno opremo, vključno z zmogljivim procesorjem, veliko količino pomnilnika RAM in možnostjo razširitve pomnilnika, tako da bo zlahka opravil z vsemi aplikacijami in igrami. Zaradi njegove elegantne zasnove vas v žepu ne bo nikoli več bremenil okoren telefon. 

iPhone 14 ponuja tudi vrsto programskih funkcij, namenjenih udobju in priročnosti. Njegov operacijski sistem iOS je preprost za uporabo, a dovolj zmogljiv, da vam omogoča dostop do najnovejših posodobitev in funkcij znamke Apple in drugih razvijalcev, ki objavljajo aplikacije v App Store. Telefon je opremljen z možnostjo brezstičnega plačevanja, tako da so vse vaše plačilne kartice varno shranjene na enem mestu. Poleg tega se lahko s pomočjo umetne inteligence iPhone 14 uči iz vaših navad in vam ob tem daje koristne nasvete. 

K uspehu telefona iPhone 14 je prispevala tudi Applova zavezanost k zasebnosti uporabnikov. Z zaščito uporabnikov pred aplikacijami, ki zbirajo uporabnikove osebne podatke, je Apple poskrbel, da so njegovi telefoni idealni za tiste, ki od sebe ne želijo dati podatkov. Kot posledico tega seveda opazimo padanje učinkovitosti oglaševanja na Facebooku in tudi spletno oglaševanje se premika na druge platforme. Uporabniki so zadovoljni, da so lahko varnejši in manj izpostavljeni neželenim oglaševalskim akcijam. 

iPhone 14 je že od začetka prodaje izjemno priljubljena naprava in ni presenetljivo, zakaj. Po uradnih podatkih družbe Apple je bilo od izida septembra 2022 po vsem svetu prodanih več kot 26 milijonov enot iPhona 14. To je impresivna številka, ki ga postavlja pred druge telefone, izdane lani, vključno s telefoni podjetij Samsung in Xiaomi. 

Apple poroča, da je poleg velikega števila prodanih enot po vsem svetu tudi ocena zadovoljstva z iPhonom 14 najvišja doslej. Približno 98 % kupcev, ki so napravo kupili, bi jo priporočilo svojim prijateljem in družini, kar priča o tem, kako dobro se je iPhone 14 obnesel od izida lani jeseni.

enaa | Avtor: Enaa Enaa

V Sloveniji je Apple iPhone prav tako vse bolj priljubljen, saj se število novih uporabnikov hitro povečuje. Kje pa je iPhone možno dobiti ceneje? Poleg prvega vira, torej Appla, je v Sloveniji na voljo več uradnih ponudnikov iPhonov, vključno z mobilnimi operaterji. Tako lahko vsakdo pridobi iPhone po ugodni ceni in se prepriča o njegovih idealnih funkcijah. Če bi morali za zadnji model pregloboko seči v žep, se lahko odločite za katerega od starejših modelov, ki ostajajo v prodaji in imajo še vedno konkurenčne specifikacije. 

Uspeh najnovejšega Applovega telefona dokazuje, da se bodo kupci pozitivno odzvali, ko jim bo omogočen dostop do kakovostnih izdelkov. Najboljši telefoni so pač vredni investicije. Na splošno ima novi iPhone 14 veliko ponuditi in bo zagotovo navdušil tehnološko podkovane uporabnike. Zaradi vrhunskih zmogljivosti fotoaparata, zmogljivega procesorja in vrste programskih funkcij ni čudno, da je ta telefon v trenutku osvojil srca številnih potrošnikov. S tako impresivnimi specifikacijami bo iPhone 14 zagotovo ostal priljubljen še vrsto let, tudi po izidu svojega naslednika.