Uporabno
2439 ogledov

Z domišljijo do pravljičnih nagrad

Eurospinov pravljični natečaj Eurospin
Otroška domišljija je nekaj najlepšega. Še lepše pa je, ko jo povežemo z dobrodelnostjo. Zato sta podjetje Eurospin in Zveza prijateljev mladine Slovenije pripravila dobrodelno akcijo ter nagradni natečaj, ki pusti otroški domišljiji prosto pot, hkrati pa poskrbi, da bo za nekaj otrok otroštvo nekoliko lažje.

Domišljija je za otroke izjemnega pomena. Skozi domišljijo razvijajo svojo radovednost in ustvarjalnost. Moč domišljije in ustvarjalnosti pa sta tudi ključnega pomena pri reševanju problemov in težav kasneje v življenju. Ravno zato je to, da našim otrokom pustimo, da razvijajo svojo domišljijo in jih pri tem spodbujamo tako zelo pomembno.

Eurospinov pravljični natečaj | Avtor: Eurospin Eurospin

Pomoč otrokom iz socialno ogroženih družin

Pomena, ki ga imajo ustvarjalnost, domišljija in povezovanje z vrstniki za otroke, pa se zavedajo tudi v podjetju Eurospin EKO d.o.o. Skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije so želeli pomagati tako pri spodbujanju otroške domišljije kot tudi poskrbeti za njihovo prihodnost. Tako je nastala ideja za dobrodelno akcijo in nagradno igro, s katerimi pišejo zgodbe s srečnim koncem.

Zveza prijateljev mladine in podjetje Eurospin že peto leto pomagata otrokom iz socialno ogroženih družin.

Podjetje Eurospin in Zveza prijateljev mladine Slovenije sta k sodelovanju povabila znanega pravljičarja Žigo X. Gombača, ki je spisal pravljico z naslovom Zaklad na koncu mavrice. Pravljico, ki jo je ilustrirala Veronika Burger, lahko kupite v trgovinah Eurospin za le 1 evro, ves zbran denar pa bo šel Zvezi prijateljev mladine Slovenije, ki ga bo namenila nakupu šolskih potrebščin za otroke iz socialno ogroženih družin.

[video: 10717 / ]

Pravljice za pravljično otroštvo

Da pa bi otroke tudi spodbudili, naj dajo svoji domišljiji krila, so poleg dobrodelne akcije pripravili še nagradni pravljični natečaj. Zakaj pa bi sodelovali na pravljičnem natečaju? Kot v videu pove tudi Žiga X. Gombač, je pisanje pravljic odlično za razvoj otroške domišljije ter večanje njihovega besednega zaklada.

[video: 10719 / ]

Na nagradnem pravljičnem natečaju lahko otroci sodelujejo tako, da dopolnijo manjkajoče dele pravljice. S tem bodo lahko krepili tako svojo ustvarjalnost kot tudi pletli medsebojne vezi, kajti vsaka dokončana pravljica bo nato romala k nekemu drugemu otroku. 

V trgovinah Eurospin za 1 evro kupite pravljico o Tinetu in Emi ter tako pomagajte otrokom iz socialno ogroženih družin.

Eurospinov pravljični natečaj | Avtor: Eurospin Eurospin

Dajte domišljiji prosto pot in osvojite čarobne nagrade

Na spletni strani pravljicninatecaj.si lahko najdete pravljico, ki jo otroci nato dopolnijo. Zasnovo pravljice je pripravil pravljičar Žiga X. Gombač, kot nadaljevanje pravljice Zaklad na koncu mavrice. Vsi, ki v natečaju želijo sodelovati, v prazne okvirčke dopišejo svoje pravljične ideje. Če se jim bo pri kakšnem delu zgodbice zataknilo, jih bodo v kotu okvirčka pričakali nagajivi namigi, ki jih lahko vzamejo za navdih pri pisanju.

Eurospinov pravljični natečaj | Avtor: Eurospin Eurospin

Ko bo nova pravljica zaključena, bodo nadobudni avtorji za nagrado prejeli zaključeno pravljico drugega otroka, ki prav tako sodeluje na natečaju. Tako si bodo z medsebojnim izmenjevanjem zgodb razširili meje domišljije ter se povezali z drugimi otroki. Natečaj traja vse do 17. junija 2022.

Naj tudi vaši otroci vstopijo v čarobni svet pravljic in pomagajo nadaljevati zgodbo o dogodivščinah Eme in Tineta. Natečaj traja do 17. junija 2022.

Za sodelovanje v natečaju bodo sodelujoči prejeli Eurospinov darilni bon, izžrebali pa bodo tudi 20 dobitnikov glavne nagrade, ki se bodo skupaj odpravili na nepozaben obisk živalskega vrta.

[video: 10718 / ]

Sorodne novice