Uporabno
162 ogledov

Z novim pohištvom do sanjskega doma

Mega pohištvo Mega pohištvo
V poletnem času so glavne teme razmišljanja in pogovorov običajno dopusti, potovanja in počitnice. Zaradi lepega vremena, visokih temperatur in veliko možnost za zunanje aktivnosti bolj malo časa preživimo v svojih stanovanjih, zato redkokdo razmišlja o izboljšavah svojega doma. A kaj kmalu bo prišla jesen, ko bomo spet več časa preživeli doma med štirimi stenami in takrat bo dobro počutje v našem domu ponovno ena izmed naši prioritet.

S prenovo do hotelske izkušnje kar doma

Na dopustu nas pogosto navduši modern dizajn hotelske sobe, udobna hotelska postelja in čudovito opremljena recepcija. Ko se vrnemo domov, pa smo pogosto razočarani zaradi prihoda v dotrajano opremljeno stanovanje, polno kosov pohištva, ki smo se jih že zdavnaj naveličali. Na žalost temeljita prenova doma zahteva kar velik finančni vložek, poleg tega pa moramo vložiti še precej časa in energije. Pogosto pa temeljita prenova sploh ni nujna, da bi se v svojem domu spet počutili sveže in prijetno. Dovolj je že, da kakšno sobo temeljito pospravimo, nekoliko premestimo obstoječe kose pohištva in zamenjamo le kakšen najbolj dotrajan kos z novim, modernim kosom. Pri preureditvi doma moramo paziti tako na praktični vidik, kot tudi na estetiko. Paziti moramo, da prostora ne zapolnimo s preveč kosi pohištva oziroma s prevelikimi kosi, hkrati pa moramo biti pozorni tudi na uskladitev stilov – najbolje je, da izberemo rdečo nit našega notranjega oblikovanja in se jo pri nakupovanju tudi držimo.

Nova sedežna garnitura za enostavno osvežitev dnevne sobe

Sedežna garnitura je eden izmed večjih kosov pohištva v našem domu, a vseeno zamenjava ni nujno zahtevna in draga. Pri zamenjavi kavča običajno niso potrebni nobeni gradbeni posegi, s čimer se izognemo iskanju dodatnih izvajalcev ter prahu in nesnagi. Ker je ponudba oblazinjenega pohištva res široka, lahko z lahkoto tudi najdemo kos, ki se stilsko in dimenzijsko ujema z obstoječim oblikovanjem prostora.

V podjetju Mega Pohištvo vam je na voljo zares široka ponudba sedežnih garnitur različnih stilov in cenovnih razredov. V razstavi imajo prek 30 različnih modelov. Veliko modelov imajo na zalogi, kar omogoča takojšno dobavo. V primeru, da so vaše želje nekoliko bolj specifične ali pa zaradi mer prostora potrebujete kavč bolj nestandardnih dimenzij, so vam na voljo sedežne garniture proizvajalca Polipol. Prednost garnitur Polipol je, da so modularne (pri vsakem modelu je na voljo širok katalog elementov, iz katerih se lahko sestavi garnitura), kar omogoča prilagoditev dimenzije in sestava garniture vašim željam in potrebam podobno kot pri oblazinjenem pohištvu po meri, a hkrati po dostopni ceni. Poleg prilagoditve sestava je mogoča tudi izbira materiala in barve iz širokega nabora več kot 200 vzorcev, ter tudi izbira dodatnih funkcij (ležišče, predal, zaboj, relax mehanizem itd.). V razstavnem salonu si lahko 10 različnih modelov garnitur Polipol, na voljo so tako bolj moderne oblike kot tudi bolj klasične in brezčasne oblike.

Slabo spite? Mogoče je čas za prenovo spalnice

Čeprav spalnici pri opremljanju pogosto ne namenjamo prav veliko pozornosti, saj je odmaknjena od pogledov naših gostov, pa gre vseeno za prostor, kjer preživimo pomemben del našega dneva. Da smo lahko čez dan produktivni in uspešni, je nujen kakovosten počitek. Za kakovosten počitek pa potrebujemo prostor, kjer se dobro počutimo in kjer nam je udobno. Zato je zelo pomembno, da spalnico opremimo v stilu, ki nam je všeč in pri tem izberemo kakovostne kose.

V primeru, da še ni čas za celostno prenovo naše spalnice, jo lahko še vedno enostavno in z ne prevelikimi stroški osvežimo z menjavo postelje. V zadnjem času so med kupci zelo popularne visoke oblazinjene postelje, ki jih najdemo tudi pod imenom boxspring postelje oziroma kontinentalne postelje. Takšen tip postelje ima vzmetnico položeno na oblazinjeno in običajno tudi vzmeteno osnovo. Takšna zgradba postelje ponuja visoko ležišče, ki omogoča lažje vstajanje, ter nepremagljivo udobje.

Mega pohištvo | Avtor: Mega pohištvo Mega pohištvo

Menjava vzmetnice se priporoča vsakih 7-10 let

Tudi v primeru, da ne želite zamenjati postelje v celoti, pa je priporočljiva vsaj menjava vzmetnice. Strokovnjaki priporočajo menjavo vsaj vsakih 7-10 let, saj v tem obdobju materiali v vzmetnici izgubijo svoje lastnosti, v ležišču pa se zaradi stalne prisotnosti vlage razvije nesnaga in mikroorganizmi. Menjava vzmetnice se priporoča tudi v primeru, da se zjutraj zbujate z bolečinami v telesu, ali pa če ima vzmetnica vidne pomanjkljivosti (vdolbina na mestu spanja, madeži na prevleki, neprijeten vonj).

V salonu Mega Pohištvo vam je na voljo pestra izbira vzmetnic različnih proizvajalcev in cenovnih razredov. Za bolj zahtevne imajo na voljo vrhunske vzmetnice slovenskih proizvajalcev Meblo Jogi in Slovenska postelja, ponudbo pa dopolnjujejo vzmetnice z odličnim razmerjem med ceno in kakovostjo proizvajalcev MatiSan in Prima. Veliko število razstavljenih vzmetnic omogoča, da pred nakupom vzmetnice preskusite, pri izbiri pa vam bodo pomagali tudi izkušeni svetovalci.

Premalo prostora – organizirajte svoja oblačila z novo omaro

Verjetno na svetu ni človeka, ki se ne bi spopadal s pomanjkanjem prostora za shranjevanje. Ker imamo v stanovanju omejeno količino prostora, je pomembno, da imamo naša oblačila ustrezno organizirana. To lahko dosežemo z nakupom garderobne omare, ki se popolnoma prilega tako prostoru kot tudi našim potrebam. Pri nakupu omare moramo paziti na več dejavnikov. Prvi dejavnik so dimenzije prostora – pozorni moramo biti tudi na to, da imamo dovolj prostora za odpiranje vrat in da postavitev omare ne ovira odpiranja morebitnih vrat oziroma oken. Drugi dejavnik je prilagoditev stila omare z ostalimi kosi pohištva v prostoru.

Tretji dejavnik pa je ustrezna razporeditev notranjosti. Najprej moramo analizirati svoje potrebe in navade – imamo več oblačil obešenih na obešalniku? Potem izberemo omaro, ki ima veliko palic za obešanje. Imamo navado oblačila shranjevati na policah? Potem moramo izbrati omaro z ustreznim številom polic. Imamo v omari shranjene tudi drobne kose oblačil, kot so spodnjice in nogavice? V tem primeru so zelo praktični notranji predali. Različni proizvajalci nudijo različne možnosti opreme notranjosti omar. Določeni proizvajalci že v osnovno ceno vključijo bogato opremljeno notranjost, ki pa je ni mogoče prilagajati posameznikovim željam. Drugi proizvajalci imajo v ponudbi omare z zelo osnovno notranjostjo, nato pa ponujajo možnost dokupa dodatkov (dodatne police, palice za obešanje, notranji predalniki), s katerimi opremimo notranjost omare v skladu z našimi potrebami.