Uporabno
3625 ogledov

Za prvomajske počitnice v Portorož

Hoteli LifeClass Portorož Hoteli LifeClass Portorož
Ameriški pisatelj Robert Orben je nekoč zapisal: "Oddih pomeni, da nimaš nič kaj početi in imaš ves dan časa, da to počneš." Večina nas že nestrpno pogleduje proti prvomajskim počitnicam, ki nas vedno znova napolnijo z dobro voljo in lahkotno energijo. Zadnji aprilski in prvi majski dnevi so namenjeni zabavi in sprostitvi, in prav zato bo Slovenija v tem času objeta s številnimi dogodki. Le kje bodo letos potekala najbolj nepozabna druženja?

Pomlad kar kipi od energije, veselja in barv. Toplejši dnevi že dišijo po morju, zato nas boste letos lahko našli na slovenski obali, natančneje v Portorožu, kjer bo potekalo veliko zanimivih dogodkov. Vas zanima, kaj je na sporedu? 

Za hitre in drzne

Vse ljubitelje jeklenih konjičkov na dveh kolesih vabimo, da se v petek, 22. 4. 2022, zglasite v Portorožu. Čaka vas nepozaben vikend v družbi slavnih italijanskih skuterjev. Gre za mednarodno srečanje vesp oziroma Vespa World Days, na katerem bo sodelovalo kar 400 vesp, med njimi tudi take, ki so vredne 15.000 €. Se nam boste pridružili?

Vespa je italijanska beseda za oso. Slavni skuter je ime dobil zaradi svojega edinstvenega dizajna, predvsem zaradi sprednjih ročajev in zvoka, ki marsikoga spominja na oso. Mimogrede, ali ste vedeli, da lahko vespa doseže hitrost do kar 185 kilometrov na uro?

Vespa | Avtor: Unsplash Unsplash

Za gurmane

Slovenska obala je bogata z vrhunsko kulinariko. Ali ste vedeli, da v slovenski Istri plodove oljke uživajo že od antičnih časov? Oljkarstvo je bilo včasih uveljavljena kmetijska panoga, istrsko olje pa naj bi bila visoko cenjena dobrina. Zaradi bogate zgodovine izdelkov, ki izhajajo iz slovenskih tal, se spodobi, da se poučimo o njihovi pridelavi ... in okusu. Praznik olja in bledeža je zanimiv kulinarično-kulturni dogodek, ki se bo odvijal med 29. in 1. majem v istrski vasici Padna. Na dogodku bo podrobno predstavljena tradicija pridelave oljčnega olja in blitve

Po vseh zanimivih, a obenem tudi napornih dogodkih, se človeku prileže dobra hrana. Dovolite si okusiti nekaj drugačnega. Barvite, lokalno obarvane jedi. Slane in sladke tapase. Z vsakim grižljajem posebej boste doživeli slovensko Istro. Dobrodošli v Istrian Bistro & Tapas Bar

Istrian bistro & Tapas bar | Avtor: LifeClass Hotels & Spa, Portorož LifeClass Hotels & Spa, Portorož

Za željne počitka

Ko se človek naužije dogodivščin, se mu po napornem dnevu prileže zgolj ena stvar – udobna namestitev s kozarčkom najljubše pijače. In prav zato bodo po obisku zgoraj omenjenih dogodkov poskrbeli v Hotelih LifeClass Portorož, kjer vsako leto v obdobju prvomajskih praznikov organizirajo ustvarjalne delavnice za otroke ter glasbene nastope lokalnih glasbenikov v mondeni kavarni in slaščičarni Café Central, kjer se boste lahko posladkali z domačimi, veganskimi in brezglutenskimi torticami.

1/3
LifeClass Hotels & Spa, Portorož

Med prvomajskimi počitnicami je temperatura morja še neprijazna, pa vendar se kljub temu marsikomu včasih prileže skok v vodo. Za tiste, ki pa jim mraz ni po godu, so bazeni Term Portorož kot naročeni. Družinam so med drugim namenjene tudi številne dodatne ugodnosti. En otrok do 12. leta v sobi z dvema odraslima osebama biva brezplačno, drugi otrok do 12. leta starosti pa ima 30 % popusta. Sprejemajo tudi turistične bone 2020 in 2021. 

Bazen | Avtor: LifeClass Hotels & Spa, Portorož LifeClass Hotels & Spa, Portorož

Prvi hotel ob morju s kategorizacijo 5 koles

Ali ste vedeli, da je slovenska Istra prepletena s kolesarskimi stezami različnih zahtevnosti, ki ponujajo osupljive razglede na morje in vinograde? Če niste, je čas, da spoznate ta čaroben košček Mediterana. V resortu LifeClass najdete tudi čisto pravi hotel za kolesarje, ki se ponaša z oznako 5 koles, Act-ION Hotel Neptun.

Portoroški Act-ION Hotel Neptun se uvršča med namestitvene obrate z najbolj celovito ponudbo za kolesarje v Sloveniji. Gre namreč za prvi hotel s kategorizacijo 5 koles na Obali, zaradi česar predstavlja odlično izbiro za vse ljubiteljske, rekreativne in profesionalne kolesarje. Med drugim imajo tudi sodobno opremljeno kolesarnico in Bike Wash kotičkek. Poleg opreme, prehrane in dobrega kolesarskega vzdušja v Act-ION Hotel Neptun poskrbijo tudi za druge ugodnosti. V info kotičku boste našli povsem brezplačne kolesarske zemljevide Portoroža in Pirana, ki med drugim vključujeta tudi kontakte najbližjih kolesarskih servisov ter izposojevalnic koles.

Če ste tudi vi letošnjo pomlad željni novih dogodivščin, se lahko za vse dodatne informacije ter rezervacije obrnete bodisi na www.lifeclass.net ali elektronski naslov booking@lifeclass.net, nenazadnje pa lahko zavrtite telefonsko številko 05 692 90 01. Naj se dopustovanje začne!