Uporabno
352 ogledov

Začimbe za piščanca

BAM Spices BAM SPICES
Tu je idealna mešanica za začiniti perutnino!

V BAM kategoriji začimbnih mešanic najdete tudi mešanico za začinjanje perutnine. Perutnina je meso, ki se zelo dobro razume skoraj z vsako prilogo in tako upravičeno nosi titulo najpogosteje uporabljenega mesa za pripravo kosila ali večerje. 

bam spices | Avtor: BAM SPICES BAM SPICES
BAM mešanica za perutnino je mešanica, ki je primerna za začinjanje perutninskega mesa kot je piščanec, raca, goska ali puran. Mešanico za začinjanje belega mesa med kuhanjem dodamo na samem začetku, da se meso med samo pripravo dobro navzame močnega in intenzivnega okusa, ki ga nudi kombinacija začimb kot so: sladka paprika, poper, čebula, morska sol, origano, gorčica, timijan, majaron, muškatni orešček, peteršilj in česen.

Ekipa BAM je pripravila kodo PISCANEC, s katero lahko nakup na BAM Spices začinite s kar 10% popustom!

Z njimi lahko pripravimo odličnega piščanca z zelenjavo, recept čaka spodaj.

Sestavine za piščanca z zelenjavo:

450 g piščančjih prsi

2 bučki

2 rdeči papriki

1 brokoli

60 ml piščančje jušne osnove

2 žlici olivnega olja

1 čajna žlica BAM mešanice za perutnino

polovica čebule

piščanec, zelenjava, kosilo | Avtor: Profimedia Profimedia

Navodila za pripravo:

1. V veliko skledo dodamo piščančja prsa in jih začinite s soljo in poprom. Dodamo eno žlico olivnega olja in BAM začimbno mešanico za perutnino ter mešamo, dokler se sestavine ne povežejo.

2. Na srednjem ognju segrejemo veliko ponev z eno žlico olivnega olja. Dodamo začinjene piščančje prsi in kuhamo približno med 5 do 7 minut, dokler piščanec ni kuhan. Piščanca prestavimo na krožnik.

3. V isti ponvi med mešanjem pražimo čebulo (po potrebi dodamo še malo olivnega olja), nato dodamo brokoli, bučke in papriko. Ponovno začinimo z BAM začimbno mešanico za perutnino in kuhamo pri srednji temperaturi, dokler zelenjava ne postane hrustljavo mehka.

4. Prilijemo piščančjo osnovo, nato k zelenjavi in jušni osnovi dodamo še kuhana piščančja prsa in mešamo, da se sestavine združijo. Kuhamo toliko časa, da se piščanec skuha. Pa dober tek!

BAM Spices | Avtor: BAM SPICES BAM SPICES