Uporabno
3163 ogledov

Zakaj ima vaš kosmatinec preveliko težo? To je lahko razlog!

Kuža, pes, hrana Profimedia
Ali ste vedeli, da ima več kot tretjina hišnih ljubljenčkov težave s prekomerno težo, ki lahko vodijo tudi v težave s sklepi in druge zdravstvene težave? Olajšajte jim življenje in zanje izberite pravo hrano!

Ali ste vedeli, da se več kot 80% obiskov veterinarja zgodi zaradi napačne izbire hrane pri hišnih ljubljenčkih? Ne naredite te napake tudi vi, zato že sedaj izberite najboljše za vašega hišnega ljubljenčka.

Mr. Pet | Avtor: Mr. Pet Mr. Pet

Najboljša izbira se bo obrestovala!

Strokovnjaki v Mr. Petu svetujejo: “Hrana za pse večjih pasem ima drugačno razmerje vitaminov in mineralov, ter vsebuje dodatke za sklepe in lažje prebavljive sestavine. S tem se namreč zmanjša možnost bolezenski stanj, ki so značilne za večje pse. Kakšno hrano bomo izbrali je odvisno tudi od pasme in življenjskega stila živali. Enako težka psa na primer pasme mops in jack russell imata popolnoma različne prehranske potrebe, saj sta različno grajena in tudi aktivna,” pravi vet. teh. Nina Mitrič, vodja specializirane prodajalne veteka v Mr. Petu.

Mr. Pet | Avtor: Mr. Pet Mr. Pet

Kako učinkovito ter zdravo poskrbeti za shujševalno kuro vašega kosmatinca?

Pomembno je, da se shujševalne diete pri psu lotite postopoma!

1) Zmanjšanje kalorično vrednost dnevnega obroka

Priporočamo vam, da psu uvedete urnik hranjenja in hrana ni vseskozi na voljo. Vsak obrok natančno stehtajte, izogibajte pa se tudi priboljškom in ostalim dodatkom, ki dvigajo kalorično vrednost dnevnega obroka. Količino dnevnega obroka postopno prilagodite na količino, ki zadošča za priporočeno telesno težo vašega psa, saj se bo kuža tako postopno navadil na manjše obroke pa tudi želodec se bo s časom nekoliko skrčil ter ne bo več zahteval tako velikih količin hrane.

2) Prilagojena hrana za zmanjševanje telesne teže

Na tržišču obstaja kar nekaj hran s pomočjo katerih lahko vaš kuža izgubi nekaj odvečnih kilogramov. Takšne dietne pasje hrane vsebujejo manj maščob, veliko vlaknin in veliko lahko prebavljivih beljakovin. Dietna hrana kljub nizkemu kaloričnemu vnosu psa nasiti, s čimer preprečimo pojavljanje prekomerne požrešnosti psa. V kolikor mora pes izgubiti le nekaj kilogramov ali pa morate telesno težo le vzdrževati so primerne običajne hrane za zmanjševanje telesne teže in za sterilizirane/kastrirane živali, ki so na voljo v vseh trgovinah Mr.Pet. V primeru resnejših težav pa vam svetujemo, da se obrnete na Veteko, kjer imajo v ponudbi dietno veterinarsko pasjo hrano, ki poleg manjše količine kalorij vsebuje tudi druge dodatke za še hitrejšo izgubo kilogramov.

3) Povečana aktivnost oz. gibanje psa

Vsak pes potrebuje dovolj dnevne aktivnosti glede na njegovo starost in pasmo. Izredno pomembno pa je, da s povečevanjem aktivnosti pričnete postopoma, saj v nasprotnem primeru tvegate poškodbe skeletnega sistema. Redne sprehode počasi podaljšujte in se s psom aktivno igrajte.

FACT: Kakšna hrana je pravilna?

Da boste zares izbrali najboljše za vašega kosmatega prijatelja, si oglejte izbor dietne hrane in veterinarskih diet, še bolje pa je, da se v poslovalnici MR. PET posvetujete s strokovnjakom.

Izbor dietne pasje hrane

Izbor veterinarskih diet 

Mr. Pet | Avtor: Mr. Pet Mr. Pet

In kako je svojo težavo rešil labradorec Rocky?

Ne morem verjeti, počutim se kot prerojenega! Po obisku Mr.Pet trgovine, kjer so mi prijazni svetovalci pomagali izbrati primerno hrano za izgubo telesne teže, sem začel z resno dieto! Kilogramčki se topijo, jaz pa se počutim veliko boljše. Ponovno lahko tečem za svojo najljubšo žogico in prehitevam svoje pasje prijatelje! Če ima kdo podobne težave kot jaz vam priporočam obisk trgovine Mr.Pet, kjer sem prejel mnogo uporabnih napotkov za izgubo telesne teže, pa še pocrklljali so me!