Uporabno
1793 ogledov

Zakaj je staro posodo priporočljivo menjati? Preberite to in kuhajte v boljši posodi!

Spar Spar
Vrhunski kuharji vedo, da so kakovostne kuhinjske posode izjemno pomembne za doseganje odličnega okusa jedi, a to ni vse. Kakovost posod je pomembna tudi zaradi vas in vaših najbližjih. Preberite, kako izbrati kuhinjsko posodo, s katero je kuhanje zdravju neškodljivo, in poizvedite, zakaj je staro posodo ključno zamenjati.

Če tudi vi radi ustvarjate v kuhinji in z dobrotami razveseljujete najbližje, ste zagotovo že slišali, da so lahko stare teflonske kuhinjske posode zelo škodljive. Pa veste, zakaj?

Stara teflonska posoda je škodljiva. Ampak zakaj?

V stari teflonski posodi se skriva kemična snov PFOA, ki se skozi praske in oluščen premaz sprošča v okolje in hrano, kar lahko vpliva na dihala, oči in kožo. Ravno zato je priporočljivo, da teflonsko posodo po 3 letih uporabe nadomestite z novo. A nekatere kuhinjske posode so dotrajane še prej, zato bodite pozorni na znake, ki lahko posledično vodijo v sproščanje snovi PFOA.

Na katere tri znake moramo biti še posebej pozorni?

Posebej pazljivi morate biti, če na posodi opazite površinske praske, odluščen premaz ali uničen ročaj. Takrat jo takoj zamenjajte, saj boste tako storili nekaj dobrega zase in svoje najbližje, poleg tega pa tudi nekaj dobrega za manjšo porabo energije. Obrabljena posoda je namreč slabši prevodnik toplote in s tem večji porabnik energije.

Spar | Avtor: Spar Spar

S katerimi posodami nadomestiti stare?

Predlagamo vam, da izberete posode, ki ne vsebujejo snovi PFOA, saj je tako kuhanje zdravju neškodljivo. Takšne posode so tudi posode ROSMARINO GourmetDeLuxe, katerih premaz je zasnovan v Švici. Premaz DURIT Garanistone HL – ILAG zagotovi, da se hrana ne prijema posode, zato boste pri kuhi lahko zmanjšali uporabo maščobe. Inovativen premaz prav tako ščiti pred mehanskimi poškodbami, za dodatno vzdržljivost pa poskrbi večslojna sestava posode. In kaj je najboljše? Posode lahko uporabljate na vseh vrstah kuhalnih površin, v Sparu pa jih zdaj dobite kar do 70 % ceneje!

Zbirajte točke za posode ROSMARINO GourmetDeLuxe in jih kupite veliko ceneje!

Z zbiranjem točk zvestobe lahko v Sparu posode ROSMARINO GourmetDeLuxe dobite mnogo ceneje. Ob vsakem nakupu s SPAR plus kartico nad 10 € prejmete eno nalepko, ki jo nato nalepite v zbirno knjižico. Več nalepk zberete, večje ugodnosti lahko koristite. Zbiranje točk zvestobe poteka od 7. 7. do 28. 9. 2021, ugodnosti pa lahko koristite do 12. 10. 2021.

Tako lahko odlične kuhinjske posode dobite po odlični ceni, vam pa ne bo potrebno skrbeti za škodljive snovi, ki jih proizvajajo dotrajane posode. Še več si preberite tukaj.