Uporabno
1248 ogledov

Zakaj so toplozračni kamini ena izmed najboljših oblik ogrevanja doma?

trend kamini trend kamini
Zima je skoraj tu, zato je čas, da ponovno premislite o viru toplote za vaš dom ter si omislite bolj varčen in okolju bolj prijazen način za ogrevanje hiše. Toplozračni kamini so v zadnjih nekaj letih postali pravi hit med Slovenci ter tudi drugod po svetu, to pa preprosto zato, ker nudijo izvrstno akumulacijo toplote ter hkrati mnogo različnih možnosti estetske obdelave.

Svoj lasten model toplozračnega kamina lahko že danes naročite pri vrhunskih strokovnjakih slovenskega podjetja Trend Kamini, ki vas bodo po želji tudi obiskali na domu ter svetovali o pravilnemu in varnemu delovanju kamina.

trend kamini | Avtor: trend kamini trend kamini

Kaminski vložki bodo vaš kamin spremenili v energetsko učinkovit ogrevalni stroj!

Toplozračni kamini so sestavljeni iz kaminskih vložkov, katerega pečarji obzidajo z zunanjim plaščem, v katerem se segreva hladni zrak, ki prihaja skozi spodnjo režo. Ta zrak potuje ob kaminskem vložku v komoro, kjer skozi zgornji zračnik segreva vaš prostor.

Kaminski vložki na drva nudijo približno 80 odstotno učinkovitost ogrevanja, eno polnjenje kamina z drvmi pa običajno zdrži od štiri do osem ur. V kolikor vaša hiša že ima kamin, je kaminski vložek na drva zelo enostavno vgraditi vanj, saj se v odprtino vstavi tako imenovana kaminska kaseta.  Na ta način boste imeli odličen izkoristek z majhno investicijo. Izbirate lahko med drugimi tipi goriv, kot so plin, elektrika ali pa leseni paleti. A  bodimo iskreni, kdo se lahko upre zvoku prasketajočega ognja in pogledu na plesoče plamene?

Dizajn po meri (kaminski vložek + zunanji plašč)

Toplozračni kamin naj se stilsko ujema s slogom vašega doma. Zanesete se lahko na izkušene svetovalce, ki bodo pripravili 3D izris vašega prostora, preden začnejo izdelovati kamin. Tako bo odločitev lažja in sigurnejša, saj veste, da investirate v prekrasen kos pohištva.

Izbirate lahko med različnimi tipi zasteklitve, katero prilagodite postaviti prostora. Na primer, v kolikor želite novi kamin postaviti v kot, potem razmislite o kaminskih vložkih z L-zasteklitvijo, ki se bodo čudovito ujeli z vašim prostorom. Z mojstri iz podjetja Trend Kamini nato zasnujete tudi zunanji plašč, ki se lahko ujema z barvami stene ali pa ga oblečete v šamotno opeko. Izbirate lahko med različnimi materiali, kot so pečnice, granit, marmor, les, zidaki, ipd. Zapomnite si le osnovno pravilo: kamin naj se maksimalno vliva v vaš prostor.

trend kamini | Avtor: trend kamini trend kamini

Ste prepričani, da vaš toplozračni kamin učinkovito in varno greje?

Veliko slovenskih domov je dandanes precej zastarelih, vključno z vgrajenimi kamini. Klasični, odprti kamini omogočajo uživanjee v gledanju čarobnega plamena, a so z energetskega vidika neučinkoviti.

Zato svetujemo v tem primeru svetujemo razmislek o namestitvi novega kaminskega vložka na drva ter izkoristite njegove številne prednosti. Še vedno boste lahko uživali v lepoti in šarmu svojega kamina, vendar se hkrati počutili veliko toplejše in prihranili majhno bogastvo pri računih za ogrevanje doma.

Mojstri iz podjetja Trend Kamini vas bodo z veseljem obiskali za svetovanje o implementaciji kamina, vam ponudili 3D izris za lažjo predstavo ter seveda tudi izpeljali celotno montažo toplozračnega kamina.

Zanesite se na slovenske ljubitelje kaminov

Zgodba podjetja Trend Kamini sega v leto 1997, ko se je ustanovitelj in direktor podjetja v otroštvu prvič srečal z lončeno pečjo. Od takrat naprej ga v življenju vedno spremljajo kamini, saj svoje znanje in navdušenje z veseljem deli z enako strastjo, kot prvič pri dvanajstih letih, ko je le kot opazovalec spremljal delo pečarja. Skozi leta trdega dela je skupaj spravil ekipo izkušenih mojstrov, ki se spoznajo na skoraj vse vrste ogrevanja. Veselijo se, da tudi vam pomagajo v vaš dom vnesti več topline, udobja ter več družinskega druženja! Že danes se lahko naročite na posvet ter preverite, ali je vaš dom primeren za vpeljavo toplozračnega kamina!