Uporabno
4210 ogledov

Zaradi uporabe navadnega deodoranta sem se morala razstrupljati

Karbonoir Karbonoir
Delimo iskreno izpoved zveste uporabnice, ki je po večletnem iskanju končno našla naravni deodorant, ki dejansko deluje, in svojo izkušnjo podrobno dokumentirala!

"Naravni deodorant pač ni zame."

Ta stavek sem v življenju izrekla že vsaj kakšne desetkrat – pač tolikokrat kot sem preizkusila nek nov naravni deodorant.

Kot mnogi drugi se že dolgo trudim, da na (in v) svoje telo ne vnašam vse možne kemije. Uspešno sem našla naravne alternative za skoraj vso svojo kozmetiko, naravnega deodoranta pa mi ni in ni uspelo odkriti …

Deodorant je namreč pomembna zadeva, in če ne deluje, to vejo tudi vsi okoli tebe! Zato sem se vsakič vrnila nazaj k uporabi navadnega, "komercialnega" deodoranta. Še posebej zato, ker živim precej aktivno življenje in veliko športam.

"Naravni deodorant pač ni zame," sem vsakič rekla.

Toda vsakič, ko sem si nanašala navaden komercialni deodorant, sem se spomnila na vse, kar sem o njih prebrala - raziskave, ki opozarjajo na nevarnosti uporabe takšnih deodorantov.

Aluminij in konzervansi so na primer povezani z boleznimi kot so rak na prsih in Alzheimerjeva bolezen. Poleg tega jih veliko zavira potenje – tega nočemo! Proces potenja je nekaj naravnega, kar naše telo nujno potrebuje!

Da si to nanašamo vsak dan na že tako občutljiv predel (pazduhe – ki so pogosto še bolj občutljive zaradi britja)… Raje ne bi, hvala lepa.

Karbonoir | Avtor: Karbonoir Karbonoir

Kaj sploh je naravni deodorant?

Naravni deodorant ne vsebuje škodljivih umetnih sestavin, kot komercialni deodoranti.

Tu bom pisala o slovenskem naravnem deodorantu Karbonoir – zaenkrat res edini naravni deodorant, ki me je totalno navdušil.

Karbonoir | Avtor: Karbonoir Karbonoir

Naravni deodorant Karbonoir je brez parabenov, aluminija, konzervansov in alkohola – super! Tudi diši čudovito, po sivki in tropski verbeni, vonj pa dejansko zdrži cel dan.

Tako kot ostali Karbonoir izdelki tudi njihov deodorant vsebuje aktivirano oglje iz kokosovih lupin – ta posebna sestavina še dodatno preprečuje nastanek neprijetnih vonjav zaradi bakterij (te so namreč tisto, kar povzroča neprijeten vonj pri potenju).

Namesto sestavin, ki dražijo in ranijo kožo, pa vsebuje hranljive sestavine kot so kokosovo olje, karitejevo maslo, itd. To tudi občutiš – koža pod pazduhami se mi je izboljšala, je bolj mehka, poleg tega pa te ne peče tudi če si deodorant namažeš takoj po britju.

Karbonoirjev naravni deodorant se od ostalih razlikuje tudi po tem, da vsebuje veliko manj sode bikarbone. To je opazno tako pri sami strukturi, ki je lepo mazljiva, kot pri dejstvu, da res nič ne peče!

Karbonoir | Avtor: Karbonoir Karbonoir

Ugotovila sem nekaj pomembnega...

Tokrat sem z uporabo vztrajala dlje časa. Hvala bogu, ker sem ugotovila nekaj pomembnega (kar sem kasneje tudi malo raziskala in potrdila): če je naše telo navajeno na uporabo navadnih deodorantov, potem je potrebno obdobje »razstrupljanja«, ki lahko traja tudi 2-4 tedne.

Jap… Ljudje preizkusijo naravni deodorant za dan ali dva in rečejo »eh, ta deodorant ne deluje«… V resnici pa je bil morda problem le v temu, da z uporabo niso vztrajali.

Proces razstrupljanja pri zamenjavi deodoranta

Telo potrebuje čas, da se spet privadi na normalen proces potenja. Poglejmo, kako približno izgleda ta proces…

Karbonoir | Avtor: Karbonoir Karbonoir

1. teden
Prvih nekaj dni morda sploh ne boste opazili razlike. To je zato, ker aluminij v navadnem deodorantu proti potenju zapre pore v pazduhah, in se vaše telo tam sploh ne more potiti.

2. teden
Bakterije, ki povzročajo neprijetne telesne vonjave, se bodo pričele množiti. To je normalno, vztrajajte!

3. teden
Količina bakterij se počasi začne zmanjševati. Telo se bliža ravnovesju. V tem tednu boste opazili manj neprijetnih vonjav in bolj suhe pazduhe.

4. teden
Vaše telo bi zdaj moralo biti že popolnoma prilagojeno na naravni deodorant!

To je to! Se vam zdi ta proces preveč strašljiv? Veliko bolj strašljivo je dejstvo, da na svoje telo že tako dolgo nanašaš komercialne deodorante proti potenju, da se moraš od njih razstrupljati! Grozljivo, kaj vse nam prodajajo, če nismo previdni…

Slovenski naravni deodorant Karbonoir

Jaz sem presrečna, da sem odkrila tale naravni deodorant Karbonoir, ki je poleg tega, da tako dobro deluje, še slovenski (rada podpiram domače, če se le da!) in ni testiran na živalih.

Všeč mi je tudi, da deodorant ni v stiku, temveč se ga nanaša s prsti – ja, manj je praktično kot deo v stiku, toda brez dvoma je to najbolj higienski način nanašanja deodoranta. Pri deodorantih v stiku se bakterije nabirajo na robu deodoranta in tako si jih ob vsakem nanosu deodoranta nanesemo na pazduhe… Fuj.

Karbonoir | Avtor: Karbonoir Karbonoir

In ja, brez pretiravanja, deluje vsaj tako dobro, kot moj stari komercialni deodorant, kar se tiče preprečevanja neprijetnih vonjav! Moja koža na pazduhah pa je veliko mehkejša in manj razdražena.

Pa še to – dejansko ne pušča madežev, niti na črnih oblekah! To je zame pri deodorantu (naravnem ali ne) velik plus.

Od več kot 10 naravnih deodorantov, ki sem jih preizkusila v zadnjih letih, brez dvoma zmaga Karbonoir naravni deodorant – edini naravni deodorant, ki me je resnično navdušil!

V sklopu tega članka vam podjetje Karbonoir pri prvem naročilu na njihovi spletni strani ponuja tudi 10% popust na celoten nakup s kuponom ZURNAL10. Naročilo z ugodnostjo lahko opravite na povezavi: https://karbonoir.si/ ali pokličete na 040 507 560.