Uporabno
2034 ogledov

Zaščitite svojo kožo pred alergijami in soncem

krema za obraz Profimedia
Bliža se konec maja, z njim pa tudi konec samoizolacije in ostajanja doma. Ponovno prihaja čas za daljše izlete, sončenje na kavi in, seveda, sezona piknikov.

Preživljanje več časa zunaj pa s sabo prinese tudi spremembe pri tem, kako moramo skrbeti za svojo kožo. Sonce, veter in morje namreč do nje niso najbolj prijazni.

Ljudje smo se na samoizolacijo različno odzvali. Nekateri so se držali svoje običajne rutine, vključno z ličenjem in običajno rutino skrbi za kožo, medtem ko so drugi pri negi postali bolj minimalistični. Nekateri so odkrili, da jim preživljanje časa doma, bolj počasen slog življenja in odsotnost ličil pomagajo, da imajo kožo lepšo kot kadarkoli. Na drugi strani pa so nekateri zaradi stresa ob pandemiji in opuščanja zdravih vsakdanjih navad, ugotovili, da je njihova koža slabša kot kadarkoli prej.

La Roche-Posay | Avtor: La Roche-Posay La Roche-Posay

Lepa koža potrebuje ravnovesje

Ne glede na to, v kakšnem stanju je naša koža po dveh mesecih samoizolacije, moramo poskrbeti za njeno zaščito. Zunanja kožna pregrada skrbi, da naša koža pravilno deluje, nas ščiti, poleg tega pa tudi skrbi, da na koži nimamo nečistoč. Zunanji pregradi pomaga mikrobiotična plast, ki je unikatna pri vsakem posamezniku in je sestavljena iz najrazličnejših bakterij, ki kožo varujejo pred patogeni.

Da ostane pregrada naše kože zdrava in nas optimalno ščiti še naprej, moramo paziti, da je v ravnovesju. Pri tem pomagajo prebiotiki in vlažilna sredstva, ki jih najdemo v kremah, kot je Toleriane Sensitive znamke La Roche-Posay. Tovrstne kreme so namenjene vsem ljudem, še posebno tistim, ki imajo suho in občutljivo kožo. Toleriane Sensitive vsebuje glicerin, ki poskrbi, da ostane koža navlažena, ceramide, ki kožno pregrado varujejo in jo obnavljajo, vitamin B3, ki pomiri reaktivno kožo in blaži srbečico ter termalno vodo La Roche-Posay, ki zmanjšuje draženje kože.

Pomlad, cvetenje in neizbežne alergije

La Roche-Posay | Avtor: La Roche-Posay La Roche-Posay

Zdi se, da so letos alergije še bolj neizprosne kot običajno. Dovolj nadležne so že, ko nam ponoči spanec preprečujejo napadi kašlja in kihanja, še huje pa je, ko se nam na koži pojavijo nadležni izpuščaji, ki nas srbijo, pečejo in bolijo. Kihanje in kašljanje lahko marsikdo uravnava z jemanjem antihistaminikov, ostanki izpuščajev pa pogosto ostanejo še dneve po tem, ko smo prišli v stik z alergenom.

V liniji Toleriane, lahko najdete kremo in serum, ki vam bosta pomagala v boju proti alergijskim reakcijam na koži. Krema Toleriane Ultra, bo pomagala umiriti kožo, ki trpi zaradi občutkov neudobja. Je zelo minimalistična krema, primerna za najbolj občutljive tipe kože. Vsebuje neurosensine, ki blaži razdraženo kožo in jo na dolgi rok dela manj reaktivno in razdraženo. Poleg kreme uporabljajte še serum iz linije Toleriane Ultra Dermallergo, ki prav tako vsebuje neurosensine.

Zaščitite kožo pred soncem

Sonce nam daje energijo, nas napolni z vitaminom D in nas osrečuje. A pri tem ne smemo pozabiti na zaščito pred soncem, saj nam lahko poleg vsega dobrega, sonce lahko povzroči tudi marsikaj slabega. Ko smo izpostavljeni sončni svetlobi, tako neposredni kot posredni, smo izpostavljeni sevanju UVA in UVB. Sevanje UVA povzroča kožnega raka, fotostaranje kože, alergijo na sonce in motnje v pigmentaciji, medtem ko je sevanje UVB odgovorno za opekline na koži in njeno porjavitev.

Ker smo sevanju izpostavljeni čez celo leto, je priporočljivo, da vsakič, ko smo zunaj, uporabimo zaščito pred soncem. Anthelios shaka fluid spf50+ ima zelo visoko zaščito tako pred sevanjem UVA kot UVB. Ima zelo lahko teksturo in se hitro vpije v kožo, na kateri ne pusti belega sloja. Je zelo obstojna in jo lahko uporabljate tako samo kot pod ličili. Je odporna proti vodi in potenju, a se kljub temu držite uradnih priporočil, ter je ne pozabite redno nanašati, da boste ves čas dobro zaščiteni. Ker je tako lahka, jo lahko ponovno nanesete tudi, ko si popravljate ličila, pa vaše kože ne bo nič namastila.

Uživajte v naravi in poskrbite, da bo uživala tudi vaša koža, tako da jo zaščitite pred negativnimi zunanjimi dejavniki kot so sonce, veter in alergije. Z ustrezno nego bo ostala zdrava in lepa. Nahranite jo s probiotiki, navlažite in okrepite s kremami in serumi s sredstvi proti draženju kože, ter jo zaščitite pred soncem, pa boste lahko brez težav uživali v vsem, kar vam v tem času lahko ponuja narava.