Uporabno
1965 ogledov

Zato je ta zavarovalnica prva izbira mladih

mladi Profimedia
Obvezno zavarovanje žal ne pokrije vseh nujnih zdravstvenih storitev v celoti, zato je še vedno pomembno skleniti dopolnilno zavarovanje.

Ko mladi dopolnijo 26 let oz. izgubijo status dijaka ali študenta, se prvič srečajo z odločitvijo ali skleniti dopolnilno zavarovanje ali ne. Računica je enostavna. Obvezno zavarovanje mnogih zdravstvenih storitev ne pokrije v celoti, na začetku službene poti pa mnogi tudi še nimajo prihrankov, s katerimi bi lahko pokrili morebitne dodatne stroške. Zato je dopolnilno zavarovanje pametna odločitev, ki lahko prihrani visoke stroške, če posamezniki zbolijo ali se poškodujejo.

Kaj vse pokrije dopolnilno zavarovanje?

Dopolnilno zavarovanje ne krije le doplačil pri zdravilih na recept in stroškov obiska zdravnika, ampak mnogo več. Med drugim tudi stroške korekcijskih očal, bolnišničnega zdravljenja in nenujnih reševalnih prevozov, ki jih predpiše zdravnik. Obvezno zavarovanje tudi ne krije celotnih stroškov mnogih zdravstvenih pripomočkov in rehabilitacije v zdraviliščih. Stroški za vse te storitve in pripomočke za zdravljenje lahko hitro nanesejo več sto evrov. Mesečni obrok za dopolnilno zavarovanje v primerjavi z možnimi stroški postane skoraj zanemarljiv.

Primer: Prvi kurativni pregled pri osebnem zdravniku stane 17,24 evrov. Obvezno zdravstveno zavarovanje krije 80 odstotkov obiska, to je 13,8 evra. Brez dopolnilnega zavarovanja bo moral posameznik doplačati 3,44 evra. Doplačilo v tem primeru ni visoko, a se hitro veča, ko se dotaknemo bolj zapletenih storitev. Operacija kile v akutni bolnišnični obravnavi stane v UKC Ljubljana med 1358 in 1982 evrov, obvezno zavarovanje krije 90 odstotkov posega. Pacient brez dopolnilnega zavarovanja bo moral torej doplačati 135 oz. 198 evrov. Pri resnejših operacijah, kot sta operacija hrbtenice ali ožilja, pa lahko strošek za pacienta brez dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja preseže tudi 1500 evrov. V ta strošek pa še ni všteto zdravljenje v bolnišnici in rehabilitacija, katerih obvezno zdravstveno zavarovanje tudi ne krije v celoti.


bolnišnica bolniška postelja pacient | Avtor: Profimedia Profimedia

Za to dopolnilno zavarovanje se mladi najpogosteje odločijo

Nezgoda ali bolezen žal doleti vsakega, tudi mlade. Zato je pomembno, da se dopolnilno zavarovanje sklene čim prej po dopolnjenem 26. letu ali izgubi statusa. Ko postane posameznik prvič zavezanec za doplačilo stroškov zdravstvenih storitev, je treba dopolnilno zavarovanje skleniti čim prej. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje si mora urediti najkasneje v roku enega meseca od ureditve obveznega zdravstvenega zavarovanja, saj v nasprotnem primeru pade v trimesečno čakalno dobo.

V primeru, da si zavezanec ne uredi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, se bo premija vsako leto zvišala za tri odstotke.

Zdravnik | Avtor: Profimedia Profimedia
Zavarovalnica Vzajemna je prva izbira mladih pri sklenitvi dopolnilnega zavarovanja. Ob sklenitvi zavarovanja Vzajemna mladim nudi kup ugodnosti, prejeli pa bodo tudi vrednostni bon trgovine Extreme Vital za 35 evrov. Katere storitve so vsem zavarovancem Vzajemne še na voljo? Brezplačno se bodo lahko včlanili v program Varuh zdravja, ki ponuja različne ugodnosti, med drugim tudi popuste na raznorazne rekreacijske, zdravstvene in wellness storitve, spletno telovadnico ter zdravstvene nasvete.

Ob spletni sklenitvi se bo vsem novim strankam obračunal tudi tri odstotni popust na mesečno premijo.

Mladim bo na voljo tudi eno leto brezplačne uporabe storitve Dr. Posvet, ki zagotavlja brezplačen posvet z zdravnikom 24/7 prek priljubljenih aplikacij za klepet, 20 evrov popusta na sklenitev poljubnega zavarovanja Vzajemna, bon v vrednosti 100 € za dentalne storitve pri izvajalcu Ars Salutaris Adriatic d.o.o., izreden popust ob sklenitvi zavarovanja Tujina Multitrip, dva para nogavic Crazy socks ob sklenitvi kateregakoli dodatnega zavarovanja, in majica Vzajemna.