Uporabno
2937 ogledov

Zato se izognite pasjim briketom

Surove sestavine Surove sestavine, ZHP
Dr. Nick Thompson, DVM: "Briketom se morate izogniti zaradi briketov samih."

Junija je prišel v Slovenijo dr. Nick Thompson, angleški veterinar, homeopat in velik zagovornik surove hrane za pse in mačke, ki je imel v Ljubljani štiriurni seminar s pomenljivim naslovom The Science Behind Raw Feeding.

S seminarjem, ki je bil namenjen veterinarjem, je tako tudi med slovensko stroko poslal močno sporočilo: surova hrana za pse in mačke je osnovni temelj zdravja in rešitev pri marsikateri zdravstveni težavi!

Seminar je bil razdeljen na dva dela: V prvem delu se je skliceval na razloge za surovo prehrano, ki so bili podkrepljeni z raziskavami, medtem ko je v drugem delu predstavil študije primerov, kjer je bila surova hrana prilagojena specifičnim težavam obravnavanih psov in mačk. Recimo, ko gre za izločevalno dieto oz. prilagojeno prehrano psov, ki trpijo za prehranskimi intolerancami, Nick vselej na prvo mesto postavlja surovo kunčje meso in rezultati so odlični!

Predavanje | Avtor: TANJA KOŽUH, DR. NICK THOMPSON, LENA GREGORČIČ TANJA KOŽUH, DR. NICK THOMPSON, LENA GREGORČIČ

"Pasji nutricionizem so si prilastile velike korporacije"

... je dr. Thompson poudaril v ekskluzivnem pogovoru za portal Zdrava hrana za pse (ZHP) ter skrbnike psov pozval k spremembi prehranjevalnega režima. "Briketom se morate izogniti zaradi briketov samih," je še dodal ter izpostavil veliko število sodobnih težav, ki jih lahko na surovi hrani popolnoma preprečimo ali omilimo: težave z zobmi, zobnimi oblogami in kamnom, debelost, diabetes, težave s kristali v urinu, srbečo kožo ...

Sestavine v briketih so pogosto vprašljivega izvora in kvalitete, visok delež ogljikovih hidratov pa ni primeren za pse, kaj šele za mačke, ki so striktni mesojedci.

Seminar je bil namenjen predvsem veterinarjem | Avtor: Seminar je bil namenjen predvsem veterinarjem (ZHP) Seminar je bil namenjen predvsem veterinarjem (ZHP)

Kar pa se tiče skrbi okoli popolnosti in uravnoteženosti surovih obrokov, dr. Thompson svetuje, da se lahko skrbniki psov brez težav obrnejo na kvalitetne proizvajalce surove hrane za pse, ki v svojem asortimaju ponujajo popolne in uravnotežene obroke. Hkrati je opozoril, da je področje nutricionizma zelo obširno in ga je nemogoče spraviti v eno knjigo ali seminar, a dokler pasji skrbniki uporabljajo zdravo pamet, ne morejo zgrešiti niti pri surovi hrani. Ta lahko psom in mačkam predvsem koristi, saj je to edini način prehranjevanja, ki ga je predvidela narava.

Link do celotnega intervjuja TUKAJ

Dr. Nick Thompson je Slovenijo je obiskal na pobudo podjetja Iris mednarodna trgovina d. o. o., ki ga mnogi skrbniki živali poznate predvsem zaradi odlične surove hrane za pse in mačke, Natures Menu. Več o njihovi ponudbi TUKAJ

Avtor: Lena Gregorčič s portala Zdrava hrana za pse (ZHP)