Uporabno
1976 ogledov

Zato se Špela ne boji zobozdravnika

Zobozdravnik Profimedia
Veliko ljudi odlaša z obiskom zobozdravnika tudi zaradi strahu pred visokimi stroški. Špela pa račun enostavno fotografira ...

Špeli so v zobozdravstveni ordinaciji s koncesijo naredili novo belo plombo na treh ploskvah in belo plombo na dveh ploskvah, obe v stranskem področju. Račun za zobozdravstvene storitve je znašal 167,33 evra, pri čemer je obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje krilo le 52,33 evra, preostalo bi morala doplačati sama.

Ker je pred več kot tremi meseci sklenila zavarovanje Zobje, je plačani račun preprosto fotografirala z mobilnim telefonom in prek mobilne aplikacije Triglav zdravje oddala zahtevek za povračilo. Triglav, Zdravstvena zavarovalnica je tako na Špelin transakcijski račun povrnila stroške za nadstandardne materiale v višini 115 evrov.

Tu je razlog, da se Špela ne boji več zobozdravnika. Strah je pregnala s sklenitvijo zavarovanja Zobje pri Triglav, Zdravstveni zavarovalnici.

Zavarovanje Zobje krije široko paleto nadstandardnih zobozdravstvenih storitev, zobnoprotetično rehabilitacijo v primeru nezgode in nadomestilo v primeru raka ustne votline s potrebo po protetiki.

Zavarovanje Zobje+ pa poleg zgoraj naštetega še zobozdravstvene storitve preventive in protetike.

Da bi zavarovanji Zobje in Zobje+ približali tudi bralcem, smo v studio Javne tribune na Med.Over.Net povabili strokovnjake s področja dodatnih zdravstvenih zavarovanj iz Triglav, Zdravstvene zavarovalnice. Odgovorili so na številna vprašanja in med drugim pojasnili, zakaj je takšno zavarovanje tako priročno in uporabno.

Zobozdravnik | Avtor: Profimedia Profimedia
Tudi drage zobne krone

Cvetko 398 je zanimalo, ali krije katero od zavarovanj tudi zobne krone, saj so zelo drage. »Da, v kolikor v zavarovanje vstopite s saniranim zobom (npr.: z zalivko na navedenem zobu). Zavarovanje Zobje krije doplačilo za krono iz nadstandardnega materiala, zavarovanje Zobje+ pa samoplačniško krono v celoti,« so ji pojasnili v zavarovalnici.

Mišel 186 je vprašal, ali je treba za koriščenje zavarovanja zamenjati zobozdravnika in izbrati nekoga, ki ima sklenjeno pogodbo s Triglav, Zdravstveno zavarovalnico. Odgovorili so mu, da zobozdravnika ni treba zamenjati.

Pozitiven dogovor je dobil tudi uporabnik Aircon. Zanimalo ga je, ali krije zavarovanje pri novonastalih stanjih tudi implantate. »Zavarovanje velja za novonastala stanja. Implantati so kriti pri zavarovanju Zobje+, karenca znaša 24 mesecev,« so mu pojasnili.

Enega od uporabnikov je zanimalo, kakšna je razlika med zavarovanji Zobje in Zobje+. Pojasnili so mu, da vključuje zavarovanje Zobje+ poleg kritij, ki jih vključujejo Zobje, še stroške samoplačniških zobozdravstvenih storitev preventive in protetike. 

Samoplačnica87 je v javni tribuni zaupala, da hodi k zasebniku in je imela pred kratkim endodontsko zdravljenje zoba, ki ji je precej stanjšalo denarnico. Zanimalo jo je, ali bi jo v tem primeru kaj bolje odnesla, če bi imela zavarovanje sklenjeno pri Triglav, Zdravstveni zavarovalnici in katero?

Na Triglav, Zdravstveni zavarovalnici so ji povedali, da samoplačniško endodontsko zdravljenje zoba ni predmet zavarovanja Zobje/Zobje+, zato do povračila stroškov ne bi bila upravičena: »Bi pa bili upravičeni do protetične rehabilitacije navedenega zoba, v kolikor bi bila potreba po zdravljenju.«

Eno od uporabnic je zaskrbelo, da bi se ji zgodila nesreča in bi ostala brez zob. Pri Triglav, Zdravstveni zavarovalnici so jo potolažili: »Zavarovanje krije stroške protetične rehabilitacije v primeru nezgode, in sicer do letne zavarovalne vsote 5.000 EUR.«

Med odgovori so pojasnili, da krije zavarovanje Zobje+ v primeru protetične rehabilitacije tudi zobni rentgen, isto zavarovanje pa še stroške vstavitve implantata do skupne višine letne zavarovalne vsote 5.000 evrov, če je potreba po ekstrakciji zoba nastala zaradi novega stanja ter po pretečeni karenci.

Zavarovanje lahko sklenete na vseh prodajnih mestih Triglav, Zdravstvene zavarovalnice ali prek spleta na spodnjih naslovih:

Zobje: http://www.triglavzdravje.si/zavarovanja/zobje

Zobje+: http://www.triglavzdravje.si/zavarovanja/zobje-plus

Ostala zanimiva vprašanja in koristne odgovore pa preberite v javni tribuni: Najboljša izbira za zdravje vaših zob TUKAJ.