Uporabno
6155 ogledov

Zavarovanje CORIS za vaš dopust

Zavarovanje, tujina, počitnice, dopust Profimedia
"Letos pri podjetju CORIS opažamo izjemno visoko raven povpraševanja po zavarovanjih v tujini," pove Borut Papič, vodja trženja v podjetju Assistance CORIS d.o.o.

Bodisi je to posledica zadnjih dveh let in želje po večjem občutku varnosti ali pa je vse skupaj odraz večletnega opozarjanja na drage zdravstvene storitve v tujini, še posebej v turističnih krajih, je pomembno zgolj nekaj – da se v tujino odpravite s kakovostnim zavarovanjem za tujino z asistenco, ki nudi pomoč 24 ur na dan, vse dni v letu, oziroma svoj dopust zavarujete pred odpovedjo potovanja, takoj ko ga rezervirate.

CORIS je specialist na področju zavarovanj za tujino, saj prodaja in trži zgolj dve vrsti zavarovanj: zavarovanje v tujini in zavarovanje za primer odpovedi potovanja. Smo prvi, ki smo leta 1993 v Sloveniji ponudil produkt »Zavarovanje v tujini« in omogočali asistenčno pomoč kjerkoli po svetu z lastnim asistenčnim centrom v Ljubljani. Danes, po 29 letih, CORIS ostaja sinonim za zavarovanje v tujini. Asistenčni center CORIS deluje neprekinjeno že od leta 1993.  

Bančna kartica, kreditna kartica, dopust, počitnice, plačevanje, finance, denar | Avtor: Profimedia Profimedia

Odpoved potovanja zaradi bolezni

Rezervirati dopust je danes sila enostavno, težje pa je dočakati dan odhoda čil in zdrav. Nepredvidljive okoliščine zadnjih let so nas opomnile, kako hitro lahko pride do odpovedi potovanja, in če smo ga morali plačati vnaprej, so lahko finančne posledice težko breme za družino, posameznika ali podjetje, ki svoje zaposlene napoti na službeno pot v tujino.

CORIS krije odpoved potovanja in vam v okviru osnovnega kritja povrne vse stroške, ki nastanejo v zvezi s potovanjem, če do odpovedi pride zaradi novonastale bolezni (ki ni posledica epidemije) ali poškodbe.

Glede na razširjenost ponudbe zavarovanj za odpoved potovanj ste zagotovo že slišali za primer, kjer eden od družinskih članov zboli tik pred odhodom, zaradi pravočasno urejenega zavarovanja za primer odpovedi potovanja pa dobi povrnjen celotni znesek, ki ga je vplačal.

Takšen primer se je zgodil tudi Potokarjevim. Mati, oče in otroka so si za poletne počitnice zamislili brezskrbno desetdnevno bivanje v Grčiji. Ker so pohiteli, so februarja uspeli rezervirati dopust še po dokaj ugodni ceni 2350 EUR za vse štiri osebe. V 72 urah od rezervacije so sklenili tudi zavarovanje CORIS za primer odpovedi potovanja in tako poskrbeli za finančno varnost svoje družine. Dan njihovega odhoda je bil 27. 6. Otroka sta zaključila šolo in vse skrbi, povezane z njo, pospravila v predal. Ker so bili zadnji dnevi za dijaka stresni, sta se dva dni pred odhodom upravičeno počutila malce brez energije. Do večera je enega od njiju začelo boleti grlo, drugi pa je obležal s povišano temperaturo. Ker so starši imeli veliko dela s pakiranjem, sta se otroka znašla sama in si z zdravili iz domače lekarne skušala skrajšati ležanje v postelji. Vseeno je naslednji dan bolezen pokazala svojo resnejšo plat – starejši sin je namreč zbolel za angino, mlajši pa je imel še vedno povišano temperaturo. Vedeli so, da bodo dopust morali odpovedati, in zato so o situaciji obvestili CORIS ter ponudnika potovanja. CORIS jim je povrnil vseh 2350 EUR, saj so ob rezervaciji dopusta sklenili zavarovanje CORIS za primer odpovedi potovanja.

potovanje kovček letalo zemljevid | Avtor: Profimedia Profimedia

Zdravstveno zavarovanje za tujino, covid kritje vključeno 

CORIS pokriva celotno področje zavarovanj za tujino, tako za primer odpovedi potovanja, ki ga uredite pred odhodom v tujino, kot tudi in predvsem za čas, ko ste v tujini. Da bi bil vaš dopust kar se da brezskrben, si za čas dopusta uredite Zavarovanje v tujini z asistenco CORIS, saj evropska kartica pogosto ne zadostuje. V na primer pri Slovencih priljubljenih destinacijah, kot sta Turčija in Egipt, pa evropska kartica sploh ne velja.

Izbirate lahko med kratkoročnim ali celoletnim zavarovanjem zase ali za celo družino. Pri izbiri zavarovanja je pomembno, da zavarovanje ponuja 24-urno asistenco, kar pomeni stik z asistenčnim centrom 24 ur na dan, vse dni v letu. CORIS je na tem področju pionir, saj ima svoj lasten asistenčni center že vse od leta 1993.

Covid kritje je podano na vseh zavarovanjih za tujino, ki niso daljša od 90 zaporednih dni, in vključuje:

  • Stroške zdravstvene oskrbe v enakem obsegu kot pri katerikoli drugi bolezni (pregled pri zdravniku, zdravila, hospitalizacijo itd.).
  • Stroške testa, ki ga naroči zdravnik v tujini, ne glede na rezultat. Testi, ki jih potnik mora opraviti kot pogoj za vstop v državo, niso kriti, saj potnik že pred potovanjem v tujino ve, da ga bo moral opraviti. So pa potem pokriti vsi nadaljnji stroški, če bi bil preventivni test pozitiven.
  • Stroške karantene/samoizolacije za zavarovanca, ki je pozitiven na test/za njegove družinske člane ali sopotnika, če jim je bila odrejena samoizolacija in imajo sklenjeno zavarovanje CORIS. 
  • Stroške prestavitve letalske karte in prevoza v domovino – če se zdravljenje ali samoizolacija končata po datumu, ki je bil prvotno predviden za povratek domov, se krijejo stroški spremembe letalske vozovnice. 

Plaža, poškodba, zavarovanje, dopust | Avtor: Profimedia Profimedia

Odškodnina za zlom kosti – 2 EUR za izplačilo 500 EUR

Celoletno zavarovanje je primerno, če v tujino potujete večkrat letno iz zasebnih ali službenih razlogov. Najdaljša neprekinjena pot v tujino lahko traja maksimalno 90 dni. Priročno zavarovanje za družine, poslovneže ali posameznike, ki so fleksibilni pri odhodu v tujino in pred odhodom ne želijo zapletov s sklepanjem zavarovanja za tujino v zadnjem trenutku. CORIS je v ponudbo celoletnih zavarovanje že pred leti dodal izplačilo odškodnine v primeru zloma kosti v tujini. Plačilo 2 EUR na leto vam zagotovi izplačilo odškodnine v višini 500 EUR, kar je v primerjavi z drugimi nezgodnimi zavarovanji izjemno visoka odškodnina. Lani pa je to kritje razširjeno tudi na področje Slovenije. Če imate sklenjeno ali razmišljate o sklenitvi letnega zavarovanja CORIS v tujini za večkratna potovanja do 90 dni, lahko z minimalnim doplačilom zavarovanju dodate še 'Odškodnino v primeru zloma kosti v Sloveniji'

Več informacij o ponudbi zavarovanj v tujini z asistenco CORIS najdete na spletni strani www.coris.si. Na vsa vprašanja vam z veseljem odgovorimo tudi po e-pošti coris@coris.si ali telefonu 01 513 35 00. V juliju za bralce Žurnal24 velja posebna ponudba, in sicer 5-odstotni popust pri sklenitvi letnega zavarovanja v tujini.

*Velja zgolj pri sklenitvi zavarovanja v poslovalnici CORIS na Ulici bratov Babnik 10, Ljubljana.*