Uporabno
1747 ogledov

Življenje je prekratko, da bi bil lik iz ozadja, bodi glavni junak

Blitz Blitz
Svet je potreboval heroja. Dobili so njega. Guy, stranski, nepomemben igralec, ki postane junak, glavni junak v video igri, ki je cel njegov svet. V prihajajočem filmu z Ryanom Reynoldsom v vlogi GLAVNEGA JUNAKA si lahko obetamo ogromno smeha in neverjetnih preobratov. Kaj pa če je cel svet video igra?

V bistvu živi Guy čisto navadno življenje. Zjutraj se zbudi, nahrani svojo zlato ribico, skoči na poti v službo po kavo in tako se začne njegov delovni dan v banki, v mestu, imenovanem Free City. V tem mestu se vsakodnevno in na vsakem koraku dogajajo ropi, eksplozije, umori in divje vožnje z avtomobili. Vse to je tudi Guyju nekaj povsem normalnega in nesumljivo. Ker ne ve, da je v bistvu stranski igralec v video igri, imenovani Free City. Ko se zave tega dejstva, je zaprepaden, saj se poruši ideja o njegovem, zanj popolnem življenju. Takrat s pomočjo posebnih očal spregleda resnico in se odloči, da bo dober junak in rešil svoj svet, tudi če je to vse samo videoigra.

Blitz | Avtor: Blitz Blitz

Njegova dejanja znotraj videoigre so sprejeta zunaj pri igralcih zelo pozitivno, saj jim G. Prijazni priraste k srcu. Programerja igre, Milly in Keys pa z zunanjega sveta nadzoruejta igro in se odločita vstaviti novo kodo, ki omogoča Guyju, da se začne zavedati svojega okolja in spozna, kje dejansko je. A igri grozi, da jo bodo ugasnili in začne se tekma s časom, saj se Guy na vse načine trudi rešiti igro in svoj svet pred propadom.

Tako, kot je zgodba posebna in unikatna, tako Reynolds obljublja poseben in drugačen humor, kot smo ga videli že skozi celotno najavo filma, ki je zaradi svetovne pandemije že večkrat prestavil svoj datum štarta predvajanja v kinematografih. Večkrat se je celo Reynolds sam norčeval, v stilu "Sedaj pa res bo …". Sedaj, ko je datum določen in film prihaja tudi v naše kinematografe, je Ryan, oblečen v Deadpoola posnel video, kjer reagira in komentira napovednik za film Glavni junak. Kot sam pravi: "To je najbolj zabaven film, kar sem ga kdaj posnel," ter ga opisuje kot "absolutna žogica sreče!"

Blitz | Avtor: Blitz Blitz

Poleg Ryana Reynoldsa (Deadpool, Detektiv Pikachu), se v tem poletnem filmskem hitu znajdejo še Jodie Comer (Ubij Eve), Joe Keery (Stranger Things), Lil Rey Howery (Zbeži!), Utkarsh Ambudkar (Prava nota) in Taika Waititi, filmski režiser, ki je znan po odmevnih filmih: Zajec Jojo, Thor: Ragnarok, Maščevalci: Zaključek,…. In ki se poleg režije, še posebej rad preizkusi v izbranih igralskih, najraje humorističnih vlogah.

Odbita, malce drugačna akcijska komedija GLAVNI JUNAK prihaja v distribuciji Blitz Film & Video na velika platna večjih kinematografov predpremierno v sredo, 11. avgusta, na reden spored vseh kinematografov po Sloveniji pa dan kasneje, v četrtek 12. avgusta.