Uporabno
2835 ogledov

Življenje piše lepe zgodbe

Modra zavarovalnica Modra zavarovalnica
Pri Modri zavarovalnici verjamemo, da je kakovostno življenje pravica vseh. Zato smo ob desetletnici poslovanja pripravili serijo zgodb, skozi katere želimo prikazati posameznike, ki imajo do življenja svojevrsten odnos in pristop. S svojim početjem nas navdihujejo za nove življenjske izzive in aktivnosti. Zgodbe posameznikov predstavljajo zgodbe Modre zavarovalnice skozi katere prikazujemo svoj pogled na svet ter vrednote v katere močno verjamemo.

Da dosežemo svoj mir, nam ni treba čakati do konca življenja.

Spoznajte Dr. Borislava Vrbanca. Je eden izmed pionirjev laparoskopskih kirurških posegov v Sloveniji, kirurg v murskosoboški bolnišnici. Svojo prvo laparoskopsko operacijo slepiča je opravil leta 1992. Zase pravi, da opravlja delo, ki ga osrečuje prav zaradi stika z ljudmi.

"V poklicu, ki ga sam opravljam, je še vedno pogovor 80 % diagnoze, da ugotoviš, za kaj gre, in je izjemno pomemben," pravi dr. Vrbanec. Največje plačilo zanj pomenijo zadovoljni in hvaležni pacienti.

Modra zavarovalnica | Avtor: Modra zavarovalnica Modra zavarovalnica

V prostem času rad zaigra na strune kitare, ki se je je začel učiti med dolgimi dežurstvi v bolnišnici. Za telo in dušo pa se najraje odpravi na podvodni foto safari. Največji vir energije črpa v globini morja v miru in tišini, ki ga čudovit morski svet premore. Verjame, da je vsako življenjsko obdobje lepo. Potrebno je le doseči notranji mir. "Svojo pot začnite preprosto, z iskanjem miru v sebi in ko boste na tej poti, kjerkoli boste, boste doma. Vsi iščemo, a na koncu se zavemo, da smo vse zares že našli."

Zgodba dr. Borislava Vrbanca

Za ogled celotne video zgodbe dr. Vrbanca obiščite spletno stran Modre zavarovalnice.


Ljubljanica je arheološki fenomen, ki pripoveduje zgodbo o nas samih

Gospod Miro Potočnik, je upokojeni policist, ki pri svojih 66-ih letih uživa aktivno in razgibano življenje. Že kot mladenič se je navdušil nad potapljanjem, svojo ljubezen pa je kasneje združil s službenimi aktivnostmi, ko je bil eden prvih potapljačev v posebni enoti slovenske policije. V zadnjih štiridesetih letih je na Ljubljanici opravil okoli 600 potopov, s svojo raziskovalno žilico pa je na kopno prinesel več kot 2.500 arheoloških predmetov.

Modra zavarovalnica | Avtor: Modra zavarovalnica Modra zavarovalnica

"Ljubljanica je arheološki fenomen, govori o naši preteklosti in o nas samih." Vsak predmet pripoveduje svojo zgodbo, zgodbe vseh pa so razstavljene v stalni zbirki Moja Ljubljanica v muzeju na Vrhniki. Ob vprašanju, kako gleda na življenje, pravi: "Življenje je prekratko, dajmo ga uživati, ne škodovati drug drugemu. Bodimo dobri pa nam bo vsem lepo."

Zgodba Mira Potočnika

Celotno video zgodbo si lahko ogledate na spletni strani Modre.

Modra zavarovalnica | Avtor: Modra zavarovalnica Modra zavarovalnica

O Modri zavarovalnici …

Kot ponudnica dodatnega pokojninskega zavarovanja ustvarjamo dostopne zavarovalne rešitve za dvig socialne varnosti posameznika v vseh življenjskih obdobjih. Konkurenčne prednosti gradimo na vzpostavljenem partnerstvu, znanju, pristnem odnosu in inovativnosti. Že vse od ustanovitve dalje (oktober 2011) največ truda vlagamo v to, da zagotovimo najvišjo možno varnost prihrankov. Ponosni smo, da je za Naj zajamčeni pokojninski sklad 2021 zadnjih 10 let že tretjič zapored razglašen Zajamčeni podsklad javnih uslužbencev (ZPJU). Prejeta nagrada potrjuje dobro delo in sprejemanje preudarnih odločitev naše ekipe upravljalcev.

Želimo ostati ena od ključnih družb, ki pomaga vzdrževati stabilen pokojninski sistem v Sloveniji. Zato bomo še naprej delovali v smeri, da bo življenje vsakega posameznika tudi v prihodnje pisalo lepe zgodbe. Naše 10-letno popotovanje si lahko ogledate tudi skozi ilustrirano zgodbo.