Uporabno
1282 ogledov

Znan zmagovalec velikega šova!

MTikTok Akademija, Msoseska M SOSESKA
Prišli smo do finala regijskega talent plesnega šova MTik Tok Dance Akademija. Kdo od osmih finalistov si bo priboril izjemno nagrado in odpotoval v Los Angeles?

Zmagovalcu se bodo uresničile sanje vsakega nadobudnega plesalca, saj se bo lahko udeležil plesnih tečajev v izjemno priznanem studiu Millenium, ki se nahaja v samem osrčju Los Angelesa. Vanj zahajajo znani plesalci, ki plešejo ob boku svetovno znanih zvezd, kot so Madonna, Lady Gaga, Justin Bieber in mnogi drugi. 

Plesni šov MTikTok Dance Akademijo lahko spremljate na M SOSESKI, kjer si lahko ogledate vse pretekle epizode.

V minulih tednih so tekmovalci navodila za posamezne plese, ki so se jih morali naučiti in s katerimi so se borili za mesto v polfinalu, našli na YouTubu M SOSESKA. Ko so ples obvladali, so se posneli in nato svoj video objavili na TikToku, dodali ključnik #mtiktokdanceakademija in označili @mercatorslovenija. Nato je stroga žirija posnetke natančno pregledala in za vsak plesni izziv izbrala do 10 tekmovalcev.

MTikTok Akademija, Msoseska | Avtor: M SOSESKA M SOSESKA

Do polfinala je potekalo vse na spletu, nato pa so se srečali v živo v Ljubljani. Plesalci so se tam naučili koreografije. Na podlagi izvedbe je stroga tričlanska žirija odločila, kdo se bo uvrstil v finale. Polfinale si lahko ogledate TUKAJ. Njihove nastope je ocenjevala tričlanska žirija: balkanska superzvezdnica Sara Jo, kralj Tik Toka Žiga Kukovič – Kuxala in naš priznani plesalec ter koreograf Žiga Sotlar.

Polfinalisti so bili navdušeni, da so prišli tako daleč. Željni zmage, izkušenj in zabave so se podali v finale. Tokrat jih je čakal drugačen izziv, so mu lahko bili kos? Preverite TUKAJ.

Če smo zadnjič v polfinalu ocenjevali izvedbo koreografije, želim v finalu videti njihovo kreativnost, kako poslušajo glasbo, kako se znajdejo v situacijah, kjer ne vedo, kaj jih čaka,” je odločno povedal član žirije Žiga Sotlar.

MTikTok Akademija, Msoseska | Avtor: M SOSESKA M SOSESKA

V finalni oddaji se je osem finalistov pomerilo drug proti drugemu v boju 'freestyle' plesanja, kar pomeni, da ni bilo naučene koreografije, ne plesa pred ogledalom, niti niso vedeli, katera skladba se bo predvajala. Žirija je od njih pričakovala nekaj popolnoma drugačnega, zahtevali so veliko več.

Žiga Kukovič je priznal, da je v finalu odvijal izjemen boj. “Takrat sem švical vsepovsod,” se je nasmehnil in dodal, da so nedvomno izbrali pravega zmagovalca, ki si zmago resnično zasluži. Žirantka Sara Jo se je z Žigo popolnoma strinjala in povedala, da se je zmagovalec izkazal.

Boj za prvo mesto je bil izjemno napet. Sodniki so imeli zares težko nalogo, saj so se vsi polfinalisti odrezali vrhunsko, brez izjeme. Kdo je tisti, ki bo odpotoval na 14-dnevni izlet v LA, se morda sprašujete. Kliknite TUKAJ, da izveste!