Uporabno
3847 ogledov

Zračna in priljubljena obutev za vse priložnosti

Dedoles
1/13
Dedoles
Te barvne kombinacije japonk in natikačev bodo hit letošnjih piknikov in vrtnih zabav.

Japonke so priljubljeno zračno obuvalo, ki nam v poletnih mesecih lajša vsakdanjo izbiro pri oblačenju. Sodeč po nekaterih spletnih anketah, jih v poletnih mesecih prav vsak dan uporablja več kot petina odraslih v razvitem svetu.  

Če se v zimskih mesecih pogosto znajdemo v zagati, kaj obuti k določenim oblačilom, se poleti z japonkami temu izognemo. Primerne so za vse priložnosti: plažo, večerni sprehod, piknik, vrtno zabavo, za domače prostore in dvorišča, idealne so za prvi zmenek, za športne in elegantne obleke.

Le katera druga obutev se bo tako popolno in istočasno zlila z vašo športno odpravo za plažo in s prikupno večerno obleko za romantični sprehod ob morju?

Pa veste, s kje izvira ta priljubljena poletna obutev? Gre za res staro obuvalo, saj so jih v nekoliko drugačni obliki poznali že stari Egipčani, ki so jih izdelovali iz papirusa ali celo slame. Sodobne japonke so se razširile po drugi svetovni vojni na podlagi japonske obutve zori, ki so bile najpogosteje izdelane iz riževih stebel. Sicer so jih že na Japonskem izdelovali tudi iz lesa, blaga in podobno.

Iz Japonske so se razširile z Američani in Novozelandci, ki so se med vojno bojevali na Japonskem. Sodobne japonke so sicer uradno nastale na Novi Zelandiji.

Za popoln piknik in vrtno zabavo

Pri Dedolesu so ponosno predstavili svoje barvite japonke, ki zaradi svoje edinstvene kombinacije levega in desnega obuvala vlečejo nase moške in ženske poglede. Z njimi boste na pikniku ali vrtni zabavi res izstopali! "V vročih poletnih dneh se osveži z izvirnimi motivi na živahnih japonkah. Ne glede na to, ali se odpravljaš na plažo, bazen ali v mesto, bodo živahne japonke popestrile vse tvoje poletne kombinacije. Obuj si poletje in naj te zabava spremlja na vsakem koraku," opisujejo. 

Dedoles | Avtor: Dedoles Dedoles
Unikatne in živahne japonke so primerne tako zanj kot zanjo, na izbiro imate številne vzorce, kot jih lahko vidite tudi v zgornji galeriji. Pri Dedolesu svetujejo, da za svoje najljubše poletno obuvalo tudi primerno skrbite. 

"Madeže ali umazanijo nežno odstranite z vlažno krpo ali gobo. Če se japonke zmočijo, jih posušite na sobni temperaturi ali v senci," svetujejo. Opozarjajo, da na japonkah ne uporabljajte zaščitne paste ali kreme: "Odsvetujemo beljenje z belilom in sušenje v sušilnem stroju. Ko nosite japonke, upoštevajte vremenske razmere in svojo varnost." 

Pri tem res velja opozorilo, da japonke niso primerne za podvige v hribih in gorah, obenem jih ne nosimo v mokrem vremenu. 

Dedoles | Avtor: Dedoles Dedoles

Za ljubitelje neklasične klasike

Pri Dedolesu razveseljujejo tudi vse, ki obožujejo natikače. Tudi če ste velik ljubitelj japonk, vas bo pogled na živahne sandale v mislih kar popeljal na brezskrben poletni dopust z veliko morja in sonca. Če upoštevamo statistično dejstvo, da ima vsaka ženska v povprečju v omari 19 parov čevljev, je že skoraj nuja, da ima med njimi tudi modne Dedolesove natikače.

Dedoles | Avtor: Dedoles Dedoles

"Živahni natikači bodo navdušili prav vse. Osveži svoje vroče poletne dni z vzorci naših živahnih natikačev. Idealni so za na plažo, bazen in celo sprehod po mestu. Zagotavljamo, da boš polepšal ali polepšala dan vsem, ki jih boš z njimi srečal ali srečala," objubljajo v Dedolesu. 

Dedoles | Avtor: Dedoles Dedoles

Več edinstvenih vzorcev in barvnih kombinacij poišči v zgornji galeriji ali v Dedolesovi spletni prodajalni TUKAJ.