Uporabno
2635 ogledov

Zvezdana Mlakar: »Ženske to rabimo!«

1/2
iRobot z najnovejšim težko pričakovanim sesalnikom iRobot® Roomba® i7+ prinaša novo, še višjo raven inteligence in avtomatizacije pri robotskih sesalnikih. Roomba i7+ si zapomni tloris domovanja in lahko očisti le posamezne sobe, ko mu to naročimo, po čiščenju pa se izprazni kar samodejno. Zdaj tudi v Sloveniji.

Zvezdana Mlakar, priznana slovenska igralka in voditeljca, je prva Slovenka, ki je v svoj dom odnesla nov model Roombe i7+, ta pa je nadomestil predhodnika, Roombo 980. Tudi ona je, tako kot več kot polovica lastnikov pametnih robotskih sesalnikov, svojega poimenovala. »Odvisno od volje, imel je že tri imena, najpogosteje sem ga klicala Rompompom«.

Odlični igralki bo odslej prihranjeno vsaj eno zamudno gospodinjsko opravilo, sesanje. Ko je namreč preizkusila predhodnega robota iRobot Roomba 980, jo je ta tako navdušil, da je povsem premagala predsodek pred roboti. "Že od nekdaj sem imela zadržek pred stroji, kaj šele pred roboti. Čeprav sem odprta za vse spremembe, za stroje nikakor nisem, kaj šele za navodila, ki pridejo zraven," je povedala Zvezdana Mlakar. "Potem je prišla ta žverca, ki me je tako zabavala in razvajala in ni se pokvarila, kot sem pričakovala. Pa kako ljubko me kliče, ko opravi svoje delo. Imamo veliko odprto stopnišče in vsi smo tekli za njim, prepričani, da bo robot padel, pa seveda ni. Vsi so mi tudi rekli, da bom morala umikati stole. Kaj še, malo se zavrti okrog svoje osi in vse posesa. Tako da od zdaj naprej pravim: Welcome robots! To je prihodnost," je v pogovoru razkrila Zvezdana Mlakar.

Igralka je ambasadorka Roombe. Kot pravi, ji je ta pomagala preseči predsodke, ki jih ima proti »mašineriji«. »To je prihodnost, spustimo 21. stoletje v naše domove!« še dodaja.

 | Avtor:

Zvezdana Mlakar in Blaž Mole, direktor podjetja TILT d.o.o., ki je ekskluzivni uvoznik in distributer znamke iRobot za Slovenijo.

 

Nova raven inteligence in avtomatizacije

Vodilni proizvajalec robotov za domačo uporabo je napovedal, da bo robotski sesalnik Roomba® i7+ s samodejnim odstranjevanjem umazanije Clean Base™ odslej na voljo tudi pri nas. iRobot Roomba i7+ prinaša novo raven inteligence in avtomatizacije pri robotskih sesalnikih, saj omogoča učenje, kartiranje in prilagajanje tlorisu domovanja. Ko robotski sesalnik Roomba i7+ zaključi s čiščenjem, izprazni svoj košek v zbiralnik Clean Base™, ki ima kapaciteto za 30 koškov nesnage, tako da uporabnikom tudi po več tednov zapored ni treba misliti na sesanje. Poleg tega se zmanjša količina prahu in umazanije, ki pogosto spremlja praznjenje posode sesalnika.

 | Avtor:
Pametno kartiranje Imprint™, s katerim si robotski sesalnik Roomba® i7+ zapomni različne tlorise in imena sob, omogoča, da lahko uporabniki čiščenje prilagodijo potrebam in da lahko robotu naročijo naj očisti določene sobe kar z uporabo glasovnih ukazov ali prek aplikacije iRobot HOME.

»Z zmožnostjo, da se nauči in si zapomni tloris domovanja ter se mu prilagaja, ter s funkcijo samodejnega odstranjevanja umazanije, je iRobot Roomba i7+ najnaprednejši robotski sesalnik, kar smo jih naredili,« je povedal Colin Angle, predsednik uprave in izvršni direktor podjetja iRobot. »Ta robot še nadgradi izvirno vizijo, ki smo jo imeli, ko smo se pred skoraj dvajsetimi leti podali na pot razvoja robotskega sesalnika.«

Pozna tloris vašega doma in razume vaše ukaze

Kot znanilec nove dobe robotov za domačo uporabo Roomba i7+ omogoča čiščenje izbranih sob v domovanju. Z uporabo tehnologije pametnega kartiranja Imprint™ se Roomba i7+ nauči prepoznati tloris vašega domovanja, kar uporabnkom omogoča popoln nadzor nad tem, katere sobe se čistijo in kdaj. Robot se nauči razpored posameznih sob, pri čemer si zapomni do deset različnih tlorisov, tako da ga lahko uporabnik odnese v drugo nadstropje ali drugi dom, kjer bo robot prepoznal lokacijo in čistil po navodilih. iRobotova patentirana navigacija iAdapt® 3.0 s tehnologijo vSLAM® robotskemu sesalniku Roomba® i7+ omogoča, da brez težav in učinkovito najde pravo pot skozi domovanje in si pri tem zapomni, kje je že bil ter kaj je še treba počistiti. Roomba i7+ se tudi prilagaja spreminjajočim se domačim okoljem, tako da zmeraj pozna najboljši način za čiščenje.

Roomba i7+ deluje z napravami, ki podpirajo digitalna asistenta Alexa™ in Google Assistant, in je edini robotski sesalnik, ki uporabnikom omogoča čiščenje posameznih sob, tako da mu to naročite z govornim ukazom. Tako na primer zgolj recite: »Alexa, naroči Roombi naj očisti kuhinjo,« ali pa »Hej, Google, počisti dnevno sobo,« in Roomba i7+ bo poiskala učinkovit način, da počisti ustrezno sobo. Ko zaključi s čiščenjem, se robot vrne do svoje polnilne postaje, da se napolni in samodejno izprazni posodo, ko je povezan s sistemom za samodejno odstranjevanje umazanije Clean Base™.

 | Avtor:
Izprazni se kar sam

Robotski sesalnik iRobot Roomba® i7+ prinaša popolnoma novo raven udobja s prvim sistemom za samodejno odstranjevanje umazanije Clean Base™, ki samodejno izprazni vsebino posode za umazanijo na sesalniku iRoomba i7+ v postajo Clean Base. Clean Base, ki hkrati deluje kot polnilna postaja, vas odreši vseh umazanih opravil, ki so povezana s sesanjem, shranjevanjem smeti v vrečko in zadrževanjem umazanije in prahu, da se ne vrneta v zrak. Ko je vrečka polna, dobi uporabnik obvestilo prek aplikacije iRobot HOME. Nato jo zgolj preprosto odstranite iz postaje Clean Base in zamenjate z novo. Vrečka lahko zadrži umazanijo kar 30 koškov sesalnika.

»iRobot se je odzval na pogosto zahtevo uporabnikov, naj Roombi doda možnost samodejnega praznjenja posode za umazanijo po vsakem sesanju,« je povedal Jean-Jacques Blanc, generalni direktor in podpredsednik uprave za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko v podjetju iRobot. »To izboljša uporabniško izkušnjo, saj odpravi prahu in umazanije poln nered, ki se pogosto pojavi ob praznjenju posode sesalnika. Z možnostmi, da si zapomni načrt domovanja, očisti posamezne sobe in po koncu sesanja izprazni posodo, Roomba i7+ s samodejnim odstranjevanjem umazanije Clean Base dobesedno osvobodi uporabnika vseh opravil sesanja – od začetka do konca – tudi za več tednov.«

 | Avtor:

Zmogljivo delovanje in inteligentno čiščenje

iRobot je vodilni proizvajalec robotskih sesalnikov, ki ponuja robote z dvema gumijastima krtačama za različne podlage, ki skupaj učinkovito očistita tako preproge kot trda tla. Roomba i7+ samodejno prilagodi višino čistilne glave, tako da imata obe krači neposredni stik s tlemi. Prva krtača odstranjuje in razrahlja umazanijo, medtem ko se druga premika v nasprotno smer in umazanijo pobere in posesa. Za razliko od ščetinastih krtač, ki se lahko zvijejo in zgrešijo koščke umazanije, se krtače iz upogljive gume prilepijo na tla in počistijo vse, od majhnih delčkov, kot so prah in umazanija, lasje in večje smeti.

Nizka višina Roombi i7+ omogoča čiščenje pod pohištvom in okrog nog, visoko učinkovit filter pa prestreže kar 99 odstotkov cvetnega prahu, plesni, prašnih drobcev ter mačjih in pasjih alergenov.

Patentirana tehnologija Leveraging Dirt Detect™ sesalniku Roomba i7+ omogoča, da zmeraj preverja, katere površine potrebujejo največ čiščenja. Robotovi senzorji prepoznajo posebej umazana področja, na primer pesek v bližini vhodnih vrat, zato Roomba i7+ te točke čisti temeljiteje. Ko robotski sesalnik Roomba i7+ zaključi s sesanjem, lahko uporabniki v poročilih Clean Map™ v aplikaciji iRobot HOME preverijo, kje je robot že očistil tla in druge podrobnosti[2].

 | Avtor:

Cene in razpoložljivost

Robotski sesalnik Roomba i7+ s sistemom za samodejno odstranjevanje umazanije Clean Base™ je že na voljo v Sloveniji po promocijski ceni 1.199,9 EUR. Robotski sesalnik Roomba i7 bo na voljo tudi brez postaje Clean Base™ po promocijski ceni 899,9 EUR. Postaja za samodejno odstranjevanje umazanije Clean Base™ bo na voljo ločeno za 399,9 EUR. Dodatne vreče za odstranjevanje umazanije bodo na voljo od 19,9 EUR za paket, ki vsebuje tri vreče.

 

iRobot®, vodilni proizvajalec robotov za domačo uporabo, razvija in izdeluje robote, ki ljudem omogočajo, da storijo več tako doma kot zunaj svojega doma. iRobot je ustvaril kategorijo robotov za čiščenje doma, ko je leta 2002 predstavil robotski sesalnik Roomba®. Danes je iRobot globalno podjetje, ki je prodalo že več kot 25 milijonov robotov po vsem svetu.