Slovenija
122 ogledov

Dolga bo kar 14 metrov

Čokoladnica Cukerček
1/12
Saša Despot
V Čokoladnici Cukrček se že več kot en teden trudijo z največjo čokolado na svetu, ki bo imela kar 28.000 koščkov božanske mlečne čokolade.

Bliža se najslajši dan za vse strastne ljubitelje čokolade. Konec tedna bo že peti festival čokolade v Radovljici, kjer bomo Slovenci podirali nov svetovni rekord.

V Čokoladnici Cukrček pripravljajo največjo čokolado na svetu, ki bo sestavljena iz 28.000 koščkov. Imela bo 140 kvadratnih metrov, saj bo dolga 14 in široka deset metrov. Za njeno pripravo bodo porabili kar 1.450 kilogramov čokolade. 

Po razglasitvi pojedina

Postopek meritve za svetovni rekord največje čokolade na svetu za Guinnessovo knjigo rekordov bo v petek ob 16.30 na Vurnikovem trgu v Radovljici, uradna razglasitev bo ob 17.00.

Tako bo podrt svetovni rekord, ki zaenkrat pripada splitski tovarni Nadalina. Njihova čokolada je bila velika 102 kvadratna metra, tehtala je 800 kilogramov.

“Vsi, ki bodo želeli biti del te zgodbe, si bodo lahko zagotovili svoj košček čokolade,” je pojasnila Anjeza Barbatovci iz Čokoladnice Cukrček. V posebnih spominskih škatlicah bosta zapakirana po dva koščka rekordne čokolade, dobili ju boste na festivalu čokolade tudi v soboto ali nedeljo.

“Idejni vodja projekta je naš direktor Luka Fojkar. Vsako leto se spomni novega izziva, saj jih imamo zelo radi,” je pojasnila Anjeza in dodala, da je njihov tokratni izziv pač največja čokolada na svetu.

Čokoladnica Cukerček | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Več kot 300 ur dela

Slastno čokolado že več kot en teden zagreto pripravlja pet slaščičarjev, za pripravo čokolade bodo skupno porabili več kot tristo ur dela. Zaenkrat pripravljajo vseh 28.000 koščkov čokolade, ki jih bodo morali nato v Radovljici še sestaviti skupaj.

Našemu uredništvu se je zelo mudilo, zato smo njihovo dišečo čokoladnico že obiskali in preverili, kako potekajo priprave na Guinnessov rekord. Nekaj slastnih utrinkov si lahko ogledate v fotogaleriji.

anja.scuka@zurnal24.si 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.