9 ogledov

Z Netskyem bodo plesali ...

Netsky Arhiv Hospital Records
Za gramofone F Cluba v soboto iz Belgije prihaja ambiciozni mladenič Netsky, ki bo poskrbel, da bo njegov sočni boben in bas prišel tudi v našo vas. Ste med izžrebanci, ki bodo noč preplesali ob nalomljenih ritmih?

Brezplačno vstopnico prejmejo Žan Z., Matej V., Jurij Š. in Simon M. Čestitamo!

Redko se zgodi, da kakšen producent ali didžej skoraj čez noč postane eden najbolj zaželenih draguljev, ki ga je treba sem ter tja le še malo obrusiti in spolirati.

Toda Netsky, ki se je s svojim drum'n'bassom kot enako imenovani virus razlezel po številnih računalnikih bobenbasovskih entuziastov, ni potreboval veliko brušenja. Kar je potreboval, kot nam je zaupal v intervjuju, je bilo le to, da je našel svoj stil, in preobrazil se je v enega izmed imenitnih imen, ki svoje glasbene sladkosti izdajajo izza šanka velike založbe Hospital Records.

Netskyju se je v manj kot letu dni z izdajami pri Liq-Weed Ganja, Spearhead in Talkin Beatz uspelo prebiti na drum'n'bass sceno, kjer sta ga najprej opazila Friction in Hype, njegove melanholične melodije in očarljive bite pa sta nato na svoj radar hitro ujela London Elektricity, ata omenjene založbe Hospital Records, in High Contrast, ki se ga Netsky ni mogel naposlušati še pred začetkom svoje glasbene poti. In London ga je sprejel. Dobesedno. Sprejela ga je tudi Evropa, sprejel ga je cel svet in na plesiščih, bodisi na Baliju bodisi na drugem koncu sveta, čez lužo, Netsky povzroča pravi tornado.

Drum'n'bass navdušencem in slušateljem se je 23-letni Boris Daenen alias Netsky priljubil s svojim zmehčanim, a plesnim zvokom, ki se cedi z izdelkov, kot so I RefuseMemory Lane in Eyes Closed, svojo kreativnost pa je dokončno pokazal z debitantskim albumom Netsky, izdanim pred dvema letoma, ki ga je, prevlečenega s funkom in soulom, solidno zapakiral v dobrih šestih mesecih. Čez mesec dni bo udaril z drugim albumom, ki bo, tako kot prvi, gostil kar nekaj odličnih vokalistov, med drugim slavno belgijsko pevko Selah Sue in ameriškega raperja Jimmyja Jamesa.

In kaj lahko pričakujemo v soboto na parketu F Cluba? "Zagotovo bom zavrtel kar nekaj svežega materiala s prihajajočega albuma," obljublja nadobudni mladenič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.