7 ogledov

Z Nneko se bodo zibali ...

Nneka
1/3
Kino Šiška
Druga godba 27+ in Kino Šiška napovedujeta enega izmed urbanih vrhuncev leta. V Šiški se boste tako v petek, 9. decembra, pozibavali ob zvokih Nneke Egbune ter Severe Gjurin in Dejana Lapanje. Vstopnico za koncert dobita ...

Izžrebanca, ki prejmeta vsak po eno vstopnico, sta Peter Bruner in Irena Glumac. Čestitamo!

Nneka Egbuna se je v začetku tega stoletja odločila in pogumno odšla iz rodne Nigerije v Hamburg, kjer je diplomirala iz arheologije in antropologije. Toda to ji ni prineslo prepoznavnosti. Slava je prišla z njeno glasbo.

Kot pevka in kantavtorica je namreč postala priljubljena že po prvem EP-ju z naslovom The Uncomfortable Truth, nato pa je s pesmijo Heartbeat z albuma No Longer At Lease leta 2008 zavrtela svet. Lani je osvojila tudi Ameriko, kjer so jo v hipu "posvojili" in jo postavili ob bok Lauryn Hill in Erykah Badu.

Vendar ima Nneka predvsem svoj izjemen glas in močnejše sporočilo, kar lahko preverite na njenem tretjem, v Evropi izdanem albumu Soul is Heavy, ki je izšel 26. septembra letos. Plošček je poln zgodb o ljubezni, bolečini, politiki in Bogu, ki se pretakajo skozi spretno uravnoteženo kombinacijo hip hop ritmov, reggae melodij in afropopa.

Duet kitarske manire in vokalne interpretacije
V Kinu Šiška se bosta 9. decembra na odru predstavila tudi Severa Gjurin in Dejan Lapanja, ki aktivno delujeta predvsem zadnje leto, njun duet pa je poln kitarske manire in vokalne interpretacije. V pretežno avtorskem repertoarju (Kadar sva sama, Ledena) se neobremenjeno lotevata tudi svetovno znanih priredb.

Ena izmed njunih skupnih lastnosti je zagotovo zanimanje za različna področja in načine. Razpoloženje črpata iz pogleda na umetnost na široko in od daleč ter se prepuščata razvejanim ustvarjalnim mislim, ki niso obremenjene z enim samim zvokom, področjem ali ciljem.

Cena vstopnice v predprodaji znaša 20 evrov, za dijake, študente in upokojence 16 evrov, na dan koncerta boste zanjo odšteli 23 evrov, dijaki, študenti in upokojenci pa 18,40 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.