Zdravje
18506 ogledov

28-letnik v hudih mukah, zdravnika od nikoder

facebook
"Dve leti sem bil tiho, zdaj več ne bom," v posnetku vidno razburjen pove Samir.

Po spletu se kot širi posnetek, ki ga je objavil Primorec Samir Ćeman. V njem besni, ker zdravnika, ki bi pomagal njegovemu 28-letnemu bratu v hudih bolečinah, ni od nikoder. Posnetek si je ogledalo že več kot tristo tisoč ljudi. 

Njegov brat je bil julija 2016 v ljubljanskem kliničnem centru operiran zaradi benignega tumorja na možganih. "Po operaciji se je zbudil, povedal svoje ime in priimek, a potem je spet zaspal, in ko se tudi po dveh dneh še ni prebudil, so ugotovili, da je prišlo do zapleta, zamašila naj bi se drenažna cev in potem so se začele težave, ki sicer ob tako tvegani operaciji niso nepričakovane," je za Regional Obala povedal Samir.

Nato so brata prestavili na oddelek, kjer je dopil sepso, nato znova na intenzivno nego, nato spet na oddelek, novembra lani je spet dobil speso.

 

Objavil/a Samir Ćeman dne 3. maj 2018

Na dan, ko je objavil posnetek, je Samirja v bolnišnico poklicala mama, saj je bila v katetru kri, urologa pa ni bilo do nikoder. Samir pravi, da je njegov brat dve uri trpel hude bolečine. "Iz Portoroža do glavne klinike sem prišel prej kot človek, ki je za to odgovoren. Ali je to v današnjem času normalno, pa presodite sami," je dejal. "To je bolečina 28-letnika, lahko bi bil vaš sin, babica, dedek, oče, mati, sestra, brat ali kdor koli drug. Nedopustno je, da leži v bolečinah z 39 vročine, v katetru pa kri. Dve leti smo bili tiho, zdaj imamo pa dovolj!," je dejal in ljudi pozval, naj delijo ta posnetek. 

"Zdravstvo potrebuje pomoč, saj je tisti, ki jo najbolj potrebujejo, nimajo, medtem pa nekateri kradejo," je prepričan Samir, ki priznava, da so fantje in dekleta, ki delajo v bolnišnici, preobremenjeni. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • jerneja45 23:15 11.maj 2018.

    Ne ne , je nekaj narobe v našem zdravstvenem sistemu. Nekje mora pošteno škripati. Veliko pacientov je nezadovoljnih. Pred leti je bilo drugače. Pa zagotovo niso za vse krivi zdravniki. Sam sistem ne deluje, kot bi moral. To, da je ...prikaži veče celotnega zdravstvenega osebja premalo, pa drži, ko pribito.

  • blayo 22:29 05.maj 2018.

    Takšne reči se dogajajo povsod. Tudi v Nemčiji/Avstriji. Samo kakšen Nemški/Avstrijski cajtng je treba prijet v roke...

  • freaky_h2o 16:19 05.maj 2018.

    Jaz se danes trpim v bolecinah 3cm velikega ledvicnega kamna,ker bi se doktorska govna klinicnega centra samo pogovarjalu. Nazadnje kaki mesec nazaj sem imel dovolj in jim marsikaj vrgel naprej, BREZ GROZENJ in sem v zahvalo dobil poloznico za krsenje ...prikaži več JRM,toliko o ZLOvenskem zdravstvu. Se dobro,da imam tudi Nemsko zavarovanje,da bom sel odstranit kamen v Nemcijo.