Zdravje
84150 ogledov

29-letnici dvakrat zavrnili pregled, nato je sledil šok

P H I L E C I A Instagram
Takšna napaka zdravnikov je lahko usodna.

Pfilecia La’Bounty je v svoji dojki začutila bulo in svojega zdravnika dvakrat prosila za mamogram, a so njeno prošnjo zavrnili, češ da je za raka na prsih premlada ... Osem mesecev pozneje se je vrnila na pregled, ker je bula zrasla. Takrat so popustili in opravili pregled, ki je razkril, da ima 29-letnica raka v IV. stadiju.

Preplah zaradi bule na dojki je doživela tudi naša novinarka. Kako so jo obravnavali pri nas in kako sta se končali njena in Pfilecijina zgodba, si lahko preberete TUKAJ.

Komentarjev 3
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 23:29 31.avgust 2022.

    Žal je takih zgod tudi pri nas ogromno. Korona je samo še dodala številke. Iz prve roke vem, da je bilo limfomov res malo odkritih v zadnjih dveh letih sedaj pa so številke take, da je groza, pa večina mladi ...prikaži več ljudje. Prava slika oziroma razsežnosti se bodo šele pokazale. To da se nam diagnoze postavlja po mailih in priloženih fotografijah pa se mi zdi že skoraj genocid.

  • Ender3 18:44 31.avgust 2022.

    Amerika v svojem blišču. In, četudi bi ta nesrečnica imela zgodnjo diagnozo bi to, delodajalcu zamolčala, ker bi sicer lahko zaradi tega izgubila službo. Tako daleč je to šlo....

  • Kmodri 12:32 31.avgust 2022.

    Ko bi zdravniki bolj poslušali paciente bi bilo v Sloveniji manj mrtvih. Če nisi sam medicinsko izobražen se ti ponavadi slabo piše. Izjemno cenim tiste zdravnike, ki se pacientu posvetijo s svojem srcem.