Zdravje
2733 ogledov

33-letnici morali odstraniti del črevesja. Tožila je podjetje AstraZeneca

Cepivo Profimedia
Postopek glede odškodnine in nadomestila.

Sodišče v bavarskem Bambergu je danes britansko-švedskemu proizvajalcu zdravil AstraZeneca naložilo, da mora zagotoviti izčrpne informacije o morebitnih stranskih učinkih cepiva Vaxzevria proti covidu-19, je sporočil tiskovni predstavnik sodišča. S tem je sodišče ugodilo tožbi 33-letnice, ki je po cepljenju utrpela t. i. trombozo črevesnih ven.

Žensko so marca 2021 cepili s cepivom Vaxzevria, nakar je utrpela t. i. trombozo črevesnih ven, čemur je domnevno botrovalo omenjeno zdravilo. Padla je v komo, nazadnje pa so ji morali del črevesja odstraniti. Odločila se je za tožbo podjetja AstraZeneca.

Senat sodišča v Bambergu je danes odločilo, da mora podjetje zagotoviti izčrpne informacije o vseh znanih morebitnih stranskih učinkih cepiva in vseh drugih ugotovitvah, če so te "povezane s sindromom tromboze s trombocitopenijo (TTS)", je pojasnil tiskovni predstavnik sodišča.

Podatke mora podjetje zagotoviti za obdobje od 27. decembra 2020, kot je bilo cepivo odobreno, do 19. februarja letos, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Postopek glede odškodnine in nadomestila za trpljenje tožnice še poteka. Odvetnik 33-letnice je sporočil, da so z današnjo razsodbo zadovoljni, saj da bi bili podatki o stranskih učinkih lahko pomembni za druge tovrstne sodne postopke.

Gre sicer za eno prvih civilnih sodnih zadev proti proizvajalcu cepiva za covid-19 v Nemčiji.

Velika Britanija omikron covid-19 Svet Slaba novica, kriv je covid-19, to se je zgodilo Cepljenje, covid-19 Neverjetno Zdravje Nemec se je 217-krat cepil proti covidu, testi zdaj pokazali to ... Covid-19 na Jesenicah Slovenija Slovenija Mariborčan hotel zaslužiti s covidom, a se je zgodilo tole

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • bobubob 12:44 09.april 2024.

    Od volilcev samih je odvisno, koliko časa jih bodo gnide jahale. Da en glas ne pomeni kaj dosti? Res ne, a pred Bogom in pred svojo vestjo si čist in lahko mirno spiš, za razliko od gnid, ki si domišljajo, ...prikaži več da palica za njih ne raste...a dlje bodo rasle, debelejše bodo ob uporabi, mi pa s svojim omejenim obsegom razumevanja zakonitosti Narave ne moremo soditi, kdaj bo pravi čas za uporabo in na kakšen način. Če bo razuma več, pa se lahko ta voz norosti zaradi nekaj trsk v kolesju celo ustavi !

  • 8521074593dc2823ea9eaaa120b4da0a86675b38 20:34 08.april 2024.

    Fondenlajdra se ziher ni cepila s temi zvarki, za katere se je mešetarila pod mizo. In namesto, da bi šla prasica v čuzo zaradi milijardne korupcije, jo bomo očitno morali gledat še 4 leta.

  • Toma 20:02 08.april 2024.

    Sedaj bodo delnice padaleee! Ves zaslužek pa v 3 krasne!