Zdravje > Aktualno
19 ogledov

Bala se je zdravnikov, zato je odlašala

Operacija Profimedias
Srbski zdravniki so odstranili kar 31 kilogramov težek tumor na jajčnikih.

52-letna Stoja Popović, ki je po operaciji že na svojem domu v kraju Branešci pri Čelincu na jugozahodu Srbije, se je po poročanju Blica bala zdravnikov, zato je s obiskom odlašala. 

"Počutim se dobro, rane ne bolijo, moram le mirovati in se vzdržati vseh naporov," je za srbski portal povedala Popovićeva, ki je pojasnila tudi, da je bil strah pred zdravniki razlog, da je odlašala, dokler ji trebuh ni začel močno rasti. 

Še en mesec okrevanja

"Bilo me je strah, ne vem zakaj, a nisem se počutila prijetno, ko sem razmišljala o tem," je povedala za portal po operaciji še nekoliko utrujena Popovićeva, ki se bo že čez kak mesec lahko vrnila v svoje normalno življenje na kmetiji. 

V Univerzitetnem kliničnem centru RS, kamor so jo pripeljali z reševalnim vozilom, so ji takoj opravili operacijo.

  

Trebuh ji je začel rasti pred nekaj leti, a je najprej mislila, da se je le nekoliko zredila. Tudi ko je postalo jasno, da to ne more biti od debelosti, se menda nikoli ni pritoževala zaradi bolečin in je živela kot da se nič ni zgodilo.

"Včasih je vzela paracetamol ali neka zdravila za prehlad," so povedali svojci, ki je niso mogli pripraviti k temu, da bi odšla k zdravniku. "Enostavno se je navadila, da živi s tem. Hvaležni smo zdravnikom, ki so jo operirali in jo rešili muk."

Operacija je trajala štiri ure

Zdravniki v Banja Luki, ki so izvedli operacijo, se s takšnim primerom še niso srečali. Operacija, v kateri je sodelovalo enajst zdravnikov in preostalih članov ekipe, je trajala štiri ure. 

V zdravniškem timu so sodelovali banjeluški kirurg Zoran Aničić, ginekologinja Vesna Ećim-Zlojutro, pa tudi specialisti plastiče kirurgije, ki so morali rekonstruirati trebušno steno, potem ko so bolnici izrezali tumor. 

Zdravniki v bolnišnici ne pomnijo, da bi kdajkoli videli tumor, takšne velikosti. Ocenjujejo, da je potreboval dve leti, da je zrasel do takšne velikosti. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.