Zdravje > Aktualno
55 ogledov

Bi radi shujšali? Pojdite prej v posteljo

ženska, spanje, ura Žurnal24 main
Strokovnjaki ugotavljajo, da je lahko čas odhoda v posteljo zelo pomemben pri izgubljanju odvečnih kilogramov.

Dolžina spanca je ključna za izgubo kilogramov, ugotavlja raziskava, ki jo je opravilo podjetje s pametnimi fitnes zapestnicami Jawbone.

Čas, ko gremo v posteljo, ima namreč velik vpliv na našo težo. Strokovnjaki so analizirali podatke uporabnikov iz zapestnice Jawbone. Tisti, ki so šli v posteljo ob 2.30 zjutraj, so naslednji dan prijavili 220 odvečnih kalorij več kot tisti, ki so šli v posteljo ob 9.30.

Imejte reden spalni vzorec 

Ugotovili so še, da hodijo ljudje v povprečju spati ob 23.23. Tisti, ki nimajo rednega spalnega vzorca pa imajo v povprečju na teden dodatnih 245 kalorij. Po mnenju strokovnjakov so med krivci tudi pozni prigrizki, obiski prodajaln burekov in kebabov ter alkohol.

“Zgodnje ptice ponavadi jedo bolj zdravo hrano,” je povedala Kristin Aschbacher, ki je analizirala podatke. “Zaključki raziskave temeljijo na naših predhodnih ugotovitvah, da so večerni prigrizki ponavadi bolj nezdravi, sladki in mastni,” dodaja. 

Čips | Avtor: Profimedias Profimedias

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.