Zdravje > Aktualno
1087 ogledov

Bilo mu je dolgčas, zato je bolnikom vzbrizgal smrtonosno zdravilo

Niels Högel youtube
Njegove žrtve so bile stare med 34 in 96 let.

Deželno sodišče v nemškem mestu Oldenburg je danes nekdanjega zdravstvenega tehnika Nielsa Högla zaradi 85 umorov obsodilo na dosmrtni zapor.

Bolnišnica 100 umorov Svet Zdravstveni tehnik priznal 100 umorov

Skupno so mu sicer očitali umor v 100 primerih, a ga je tožilstvo obtožilo 97 umorov, saj v treh ni našlo zadostnih dokazov.

42-letnik je na sojenju, ki se je začelo oktobra lani, priznal umor 43 ljudi, zanikal umor petih, za 52 primerov pa ni prepričan, ali je kriv. V sredo se je v zaključni besedi opravičil za svoja dejanja. Med sojenjem mu je postalo jasno, koliko neskončnega trpljenja je povzročil s svojimi dejanji, je povedal.

Obtožnica ga je bremenila, da je med februarjem 2000 in junijem 2005 v bolnišnicah v Delmenhorstu in Oldenburgu v zvezni deželi Spodnja Saška moril naključno izbrane bolnike. Bolnikom je vbrizgal zdravilo, ki je vodilo v odpoved srca, in to z namenom, da jih je nato lahko oživljal, s čimer je želel narediti vtis na kolege.

Bilo mu je dolgčas

V večini primerov se bolniki niso več zbudili. Po mnenju tožilstva je bil njegov motiv tudi dolgčas. Njegove žrtve so bile stare med 34 in 96 let. Psihologi so ocenili, da Högel trpi zaradi narcistične osebnostne motnje, a da lahko odgovarja za zločine.

Njegova dejanja so pretresla Nemčijo, saj gre za enega najhujših primerov množičnih umorov v tej državi po drugi svetovni vojni.

Morilski zdravstveni delavec sicer že približno deset let prestaja dosmrtno zaporno kazen zaradi šestih podobnih zločinov. Prijeli so ga leta 2005, ko so ga presenetili, ravno ko je nameraval bolniku v Delmenhorstu vbrizgati nepredpisano zdravilo.

Komentarjev 1
  • Avatar skeptik
    skeptik 14:38 06.junij 2019.

    Bravo Žurnalovci, z naslovom ste spet krepko presegli prag lastne nesposobnosti. Če je smrtonosno, potem ni zdravilo. Beboti....