Zdravje > Aktualno
2710 ogledov

Minister Fakin že dllje časa odsoten

Samo Fakin Saša Despot
Z ministrstva odgovorili, da se minister Fakin prihodnji teden vrne na delo.

Premierja Marjana Šarca je na današnji novinarski konferenci po seji vlade presenetilo novinarsko vprašanje, ali bo zamenjal še enega ministra. Po Marku Bandelliju, Dejanu Prešičku in Juretu Lebnu naj bi tokrat šlo za Sama Fakina, ministra za zdravje.  

Premier na novinarsko vprašanje: "ali drži, da bo zamenjal ministra za zdravje Sama Fakina, ki je neuradno zelo bolan" ni neposredno odgovoril, potrdil pa je, "da je minister že dalj časa bolniško odsoten, da je bil ob obisku bolnišnice na Golniku na hitro pregledan, ker je že dalj časa kašljal. To drži."  

Po odgovor smo se obrnili tudi na ministrstvo za zdravje, kjer so zapisali, da se njihov minister v službo vrača prihodnji teden. 

"Minister za zdravje Samo Fakin je zaradi dalj časa trajajočega respiratornega obolenja bolniško odsoten od ponedeljka 18. 2. 2019, ko ga je v Zdravstvenem domu Trbovlje pregledal njegov osebni zdravnik, mu predpisal terapijo in mu odprl bolniški stalež. V četrtek, 21. 2. 2019 je za en dan prekinil bolniško zaradi obravnave Splošnega dogovora za leto 2019 na seji Vlade RS. Minister za zdravje Samo Fakin se bo na delovno mesto vrnil predvidoma prihodnji teden." Informacije, da bi se Fakin umikal zaradi bolezni, niso potrdili. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.