Zdravje > Aktualno
29 ogledov

Bodo naši zanamci imeli ogromni palec?

mobitel Saša Despot
Objavljena še ena študija, ki kaže na človekovo odvisnost od pametnega telefona.

Zaradi prepogoste uporabe pametnih telefonov imajo ljudje v povprečju za petnajst odstotkov večji palec, na dominantni roki seveda.

Glede na raziskavo britanske družbe 02 Mobile, je to najbolj opazno pri ljudeh v starosti od 18. do 34. leta, svojevrstna deformacije se je namreč razvila vsakemu osmemu. Kot poroča Daily Mail so to ljudje, ki nenehno tapkajo po svojih mobilnih napravah.

Po opravljeni anketi je tretjina uporabnikov navedla, da se jim je telo spremenilo in da imajo ob mezincu, zaradi načina držanja telefona, večji zamik.

Britanska terapevtka Nicola Goldsmith je ob tem pojasnila, da so mišice prstov, ki se nahajajo na dnu prsta oziroma podlakti, zelo kompleksne, zato je tovrstna deformacija nekaj povsem običajnega: "Pogostejša uporaba prsta še posebej v daljšem obdobju, okrepi oziroma poveča mišice," je dejala in dodala: "Vendar nas ni treba skrbeti, da bi naši otroci v prihodnosti imeli velikanske palce, mobilni telefoni se bodo namreč v prihodnosti še spreminjali in prilagajali."

Raziskave so pokazale, da je vsak peti uporabnik ne more preživeti dneva brez pametnega telefona, četrtina teh ljudi je ob tem priznala, da celo zaspijo v roki z njim.

Kako močna je ta odvisnost, kaže tudi to, da nekateri ves čas čutijo nekakšne fantomske vibracije iz žepa, misleč, da prihaja naslednje sporočilo, čeprav se seveda ne dogaja nič. 

Preberite še: Pametni telefoni povzročajo simptome ADHD

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.