Zdravje > Aktualno
4 ogledov

Bralka se boji, da jo izselijo

razno 13.03.13. revscina, delozacija, zaskrbljenjost, rubez, zapor, pripor, rese razno 13.03.13. revscina, delozacija, zaskrbljenjost, rubez, zapor, pripor, rese
Bralka bi se rada počutila varneje v najemniškem stanovanju.

Z družino živimo v najemniškem stanovanju. Stanovanje nam je oddal gospod, ki je zdaj v domu za ostarele. Če pa se njemu kaj pripeti, bo nov lastnik njegov sin. On bi nas pa najbrž želel izseliti iz stanovanja. Obstaja kakšno zavarovanje, ki bi me zaščitilo, da bi imeli več časa ali morda dobili odškodnino?

Odgovarja Jure Mravlja, direktor podjetja za zavarovalno zastopanje Alfa Lupus

Obstaja zavarovanje "pravne zaščite", ki vam nudi pravno pomoč in vas ščiti pred neupravičenimi zvišanji najemnine ali neupravičeno odpovedjo najemne pogodbe. Odškodnina zavarovancu iz teh zavarovanj ne pripada... Zavarovalnica krije odvetniške stroške za prej omenjene primere. Pomembno je vedeti, da se morate zavarovati vsaj tri mesece in en dan pred nastalim primerom. Za uveljavljanje najemniških pravic morate imeti veljavno najemno pogodbo.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.