Zdravje > Aktualno
8087 ogledov

Covid-19: Znova slabi podatki in nova smrtna žrtev

Covid-19, UKC Ljubljana Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana
Največ novo okuženih tokrat v občini Šmarje pri Jelšah.

Po podatkih vlade je bilo v torek v Sloveniji potrjenih 18 okužb z novim koronavirusom pri 974 opravljenih testih. En bolnik je umrl. V bolnišnici ostaja 22 ljudi, od tega trije na intenzivni negi, en več kot dan prej. Dva sta bila odpuščena iz bolnišnice.

Po podatkih Sledilnika Covid-19 največ novo okuženih beležijo v občini Šmarje pri Jelšah(3), v Ljubljani in v Kranju so zabeležili dve novi okužbi. Rogaška Slatina, Rogatec, Velenje, Celje, Postojna, Vipava, Polzela, Ig, Pesnica, Tržič so občine z eno potrjeno okužbo, pozitivni test so zaznali tudi pri eni osebi iz tujine. 

Epidemiologinja: Gre za lokalno širjenje

Nove okužbe so razpršene po državi, ne moremo govoriti o nekem večjem žarišču, je danes ocenila Mateja Logar z ljubljanske infekcijske klinike. Nekaj okužb so našli v novih krajih, večina pa v tam, kjer so posamezne primere potrdili že v zadnjih dneh. "Gre za lokalno širjenje, ki je v tej fazi epidemije pričakovano," je pojasnila infektologinja. Zabeležili pa so tudi nekaj novih primerov, vnesenih iz tujine.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 8
  • Janez 08:02 07.avgust 2020.

    Danes smo 7.8.2020, tu pa prebiram 2 dni stare podatke?? Kdo vam še zaupa?

  • SonnyBlack 12:21 05.avgust 2020.

    samo bla bla s5...saj tega vec noben ne jebe,ker pocasi narod uviduje da je korona zmisljena zgodba... bi rad vido samo kak nam bojo raznorazne ukrepe hteli podvalit...edino kaj bojo lahko...na gestapovski nacin...pa se to jim nebo najbolj uspevalo... z ...prikaži več antikorona aplikacijo so raje odsmrdeli...

  • Avatar ovca
    ovca 11:07 05.avgust 2020.

    Sedaj nic vec ne pisejo ali je clovek umrl zaradi oz. s covid. Zanimivo. Predvidevam,da je umrl zaradi srcnr kapi. Se motim?