Zdravje > Aktualno
51 ogledov

Čuti potrebo, da se slači v javnosti

Tumor in slačenje v javnosti Profimedias
42-letna Leanne Lyone se kar naenkrat zave, da je v spodnjem perilu, čeprav se ne spomni, kako je do tega prišlo.

42 letna Britanka ima izredno redek možganski tumor, ki sicer ni smrtonosen, ji pa še kako uničuje  življenje.
Skratka, ko se Leanne pojavi v javnosti, se kar naenkrat zgubi, napad slačenja, ki ga ne more nadzorovati, pa traja približno pol ure, včasih po petkrat na dan.

Leanne Lyon | Avtor: Profimedias Profimedias
"Z menoj se dogaja nekaj podobnega kot tistim, ki hodijo v spanju. Tudi oni počno stvari, ki se jih ne zavedajo. Jaz se pač slačim. Imam srečo, da zaradi zaradi neprimernega obnašanja do sedaj nihče ni poklical policije," je pripomnila Leanne, ki ji zdaleč ni lahko v življenju.

Samo predstavljamo si lahko, kako se mati dveh otrok počuti, ko se kar naenkrat zave, da je brez perila in to v javnosti. Čeprav se ljudem to zdi zabavno, je Leanne v hudi stiski. Kot je dejala ji je najtežje zaradi otrok, ki bi ju tako rada pospremila v šolo, vendar ne more, ker nikoli ne ve, kdaj se bo zgodilo in bo v njeni glavi nastal mrk.

"Slačenje v javnosti je nespodobno in to se mi je že zgodilo. Vendar ljudje niso vedeli, da imam tumor na možganih. Bilo je uničujoče in ne želim, da moji otroci to gledajo," je žalostna Leanne, ki stanje povzroča redek možganski tumor.

Ta redek benigni tumor, ki prizadene enega na milijon ljudi, povzroča krče, nezavest in kratkotrajne izgube spomina.

Operacija na možganih | Avtor: Profimedias Profimedias
Čeprav je nenevaren, je Leanne pri 17- tih že imela možgansko operacijo, kjer so ji odstranili del tumorja, kar pa je njeno stanje samo še poslabšalo:

"Vesela sem lahko, da nimam raka, vendar je kljub temu hudo," pravi Leanne, ki ima bi sicer lahko ozdravela, vendar v Veliki Britaniji to ni mogoče. Poseg v ZDA jo bo stal 130.000 dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.