Zdravje > Aktualno
37 ogledov

Danes razpis za novega direktorja

listje Anže Petkovšek
Onkološki inštitut Ljubljana z danes objavljenim razpisom išče novega generalnega direktorja, potem ko je svet inštituta 9. septembra s tega mesta razrešil Janeza Remškarja.

Svet inštituta je Janezu Remškarju očital neizpolnjevanje sklepov sveta ter pomanjkljivosti na področju kakovosti in urejanja notranjih odnosov na inštitutu. Za sporno so tudi označili način, kako je kirurgu Eriku Breclju vročil opomin pred odpovedjo delovnega razmerja.

Remškarjevo razrešitev je potrdila tudi vlada, čeprav je še isti dan Remškar v pismu premierju Miru Cerarju predlagal, naj razreši člane sveta inštituta, ki so ga razrešili.

Nato je svet inštituta za v. d. generalnega direktorja imenoval Zlato Štiblar Kisić, dotedanjo Remškarjevo pomočnico za pravne zadeve. Remškar je želel sicer pred tem Štiblar Kisićevo odpustiti, ker naj bi si nezakonito izplačevala nadure. A jo je svet inštituta opral obtožb in jo imenoval za začasno generalno direktorico.

Štiblar Kisićeva je ob imenovanju dejala, da se ne bo prijavila na razpis za generalnega direktorja.

Pogoji

Kandidat za generalnega direktorja Onkološkega inštituta Ljubljana mora imeti univerzitetno izobrazbo, najmanj pet let delovnih izkušenj z organizacijo, vodenjem in upravljanjem ter mora predložiti program dela in razvoja inštituta. Prijave morajo kandidati oddati v 10 dneh po objavi razpisa. O izbiri bodo obveščeni v 30 dneh po objavi razpisa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.