Zdravje > Aktualno
6092 ogledov

Dekleta in žene pozor, še en nevaren izdelek na tržišču

Nakupovalni voziček
Odpoklic izdelka za ličenje.

 | Avtor: Zdravstveni inšpektorat Zdravstveni inšpektorat
Distributer TEDi Betriebs d.o.o. je iz prodaje odpoklical komplet za ličenje Beauty woman, ki vsebuje rdečilo in svinčnik za obrobo ustnic, nizozemskega proizvajalca D-Dutch B.V. Pri testiranju izdelka so bile ugotovljene povečane vsebnosti konzervansa benzojske kisline.

Izdelek:  Rdečilo za ustnice in svinčnik za obrobo ustnic Beauty woman
Številka artikla:  20385001521000000200
Proizvajalec:  D-Dutch B.V., Handvastwater 48, 1601 Enkhuizen, Nizozemska
Distributer:  TEDi Betriebs d.o.o., Ptujska cesta 190, 2000 Maribor

 

Benzojska kislina je naravno prisotna v benzoinu, najdemo pa jo tudi v medu in mlečnih izdelkih. Njena sol natrijev benzoat je topna v vodi in je dobro poznana kot konzervans v kozmetiki in živilskih proizvodih. Obe sredstvi zavirata rast kvasovk, plesni in delujeta antimikrobno.

parfum dišava ženskla parfumiranje Odpoklic Zdravje Opozarjajo pred tem parfumom s feromoni

E 210 – 213 ali benzojska kislina. Dodaja se alkoholnim pijačam, pekovskim izdelkom, sirom, začimbam, zmrznjenim mlečnim izdelkom, dišavam, slaščicam, osvežilnim pijačam in sladkornim nadomestilom. Lahko povzroča astmo, nevrološke bolezni in hiperaktivnost pri otrocih.

Številka artikla je 20385001521000000200. Distributer kupce prosi, da izdelek vrnejo na mesto nakupa, kjer jim bodo povrnili stroške, so še sporočili iz podjetja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.