Zdravje > Aktualno
12977 ogledov

Dobili še en, tokrat 1,5 milijona vreden posel

Luka Lah, Majbert Pharm,  Alan Amadej Eferl Youtube/prtscr
Združenje zdravstvenih zavodov Slovenije je javno naročilo za dobavo hitrih antigenskih testov za potrjevanje okužbe z novim koronavirusom oddalo podjetju Majbert Pharm, je razvidno s portala javnih naročil.

Zloglasni kriptopodjetneži, lastniki Majbert Pharma, bodo v Slovenijo še naprej dobavljali hitre teste za za potrjevanje okužbe z novim koronavirusom. 

Po poročanju Radia Slovenija, je Združenje zdravstvenih zavodov Slovenije javno naročilo za dobavo 700.000 hitrih antigenskih testov zaupalo prav temu podjetju. Zahtevana je visoka občutljivost in specifičnost testov, ki mora biti dokazana s pomočjo klinične validacije v EU.

Covid-19, UKC Maribor, hitri testi | Avtor: UKC Maribor Covid-19, UKC Maribor, hitri testi UKC Maribor
Skupna vrednost naročila znaša 1,5 milijona evrov za dve leti, v roku katerih bo podjetje hitre teste dobavljajo več zdravstvenim ustanovam. Po poročanju POP TV, Majber Pharm ni bil najcenejši, ponudili so namreč peto najnižjo ceno med sicer skupno 18- timi ponudniki, so pa bili najcenejši med tistimi, ki so oddali dopustno ponudbo. V ožji izbor sta se uvrstili še podjetji Labena in Roche, a je bila na koncu ponudba podjetja Majbert Pharm izbrana kot najugodnejša in najprimernejša.

Majbert Pharm je pol milijona hitrih testov že dobavil državi za potrebe množičnega testiranja, prav tako je posel s tem podjetjem sklenil Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Luka Lah, Majbert Pharm,  Alan Amadej Eferl Slovenija Kaj je narobe s hitrimi testi?

Spomnimo: ministrstvo je razpis za prvega pol milijona hitrih antigenskih testov objavilo v začetku decembra lani, kot dobavitelj pa je bilo izbrano podjetje Majbert Pharm, ki je hitre teste dobavilo s Kitajske po ceni 1,982 evra z DDV. Mladi podjetniki so v javnosti dvignili precej prahu, saj so bili javnosti poznani predvsem po piramidnih shemah, v katere so ljudje vlagali kripto valute, in shemah mrežnega trženja. Pogodbo z njimi je podpisal tedanji minister za zdravje Tomaž Gantar. 

dezurni@zurnal24.si
 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 12
  • 097f449e0137bf780e0de3d4aea4df30cd6018ac 08:34 25.februar 2021.

    Je bilo po tv-ju,kako so prišli do ideje mladi uspešni ljudje za kriptokovance.... .Tle pa berem "ZLOGLASNI KRIPTOPOSLOVNEŽI"... .Se bodo morali tud en mau mediji pri nas odločiti,a je nekaj zeleno ali rdeče.

  • izy 06:56 25.februar 2021.

    Super, za teste fifti fifti. Jenko family

  • jakec1575 22:04 24.februar 2021.

    a vas zanima realna cena tega testa? med 3 in 10 centi po komadu. odvisno od kolicine. toliko o provizijah. pol je sicer se prevoz. ampak te papki imajo celo državo za ujetnico z najemom poslovnega leta med dvemi zabavami. ...prikaži več Jajo, nabijem te globoko. tam se se ti visoko zapiskas.