Zdravje > Aktualno
22 ogledov

Dogajajo se nenavadne nesreče

televizija kavč lenarjenje Shutterstock
Bralec bi rad zavaroval televizijo pred nenavadnimi nesrečami.

Doma se nam večkrat pripetijo nenavadne nezgode. Maček je pred nekaj časa vrgel televizijo na tla in se je razbila. Sin se je obesil za zvočnik in ga zlomil. Obstaja kakšna oblika zavarovanja, ki upošteva tudi takšne nesreče? Je to drago? Se dobi povrnjen denar za celotno ceno televizije?

Odgovarja Jure Mravlja, direktor podjetja za zavarovalno zastopanje Alfa Lupus.

Načeloma je možno zavarovati take dogodke z dodatnim strojelomnim zavarovanjem v okviru zavarovanja stanovanjskih premičnin ali celo z ločenim stojelomnim zavarovanjem ali zavarovanjem elektronike. Seveda vam zavarovalnica ne bo povrnila vrednosti nove televizje saj se praviloma od zavarovalnine odbije amortizacija aparata, ki je pri televizijskih aparatih zelo visoka, in odbitna franšiza. Zato takih zavarovanj ni veliko. Cena je različna od zavarovalnice do zavarovalnice in od vrednosti zavarovanih stvari. O konkretni ceni ni možno govoriti pavšalno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.