Zdravje > Aktualno
12 ogledov

Drugič presadili ista jetra

Operacija Reuters
Jetra, ki so jih presadili že pred enajstimi leti, so bila spet na voljo za novega prejemnika.

Kirurgi v Hongkongu so opravili uspešno transplantacijo jeter, ki so bila prvič presajena že pred 11 leti, danes poroča časnik South China Morning Post. Jetra, ki jih je dobil 37-letni bodybuilder Wong Wan-shing, je imel prej moški, znan zgolj kot gospod So, ki je sam ta organ od drugega darovalca dobil pred 11 leti.

Oba bolehala za hepatitisom B

Gospod So je pri 60 letih umrl 1. oktobra, s tem pa so njegova jetra postala na voljo za druge bolnike. V telesu novega prejemnika naj bi delovala normalno, poročanje časnika povzema nemška tiskovna agencija dpa. Kot je ob prelomni operaciji povedal vodja kirurgov, ki so opravili transplantacijo, Lo Chung-mau, časovne omejitve za uporabo jeter ni. "So drugačna od ledvic ali srca," je pojasnil.

Tako donator kot prejemnik sta bolehala za hepatitisom B, je še sporočila bolnišnica, kar bi prav tako lahko bil prvi tovrsten primer na svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.